澳洲移民 你問我答 (18)

1001 回覆
23 Like 2 Dislike
如果真係有個skills assessment就好
如果係用apply 485 個年ge list作準就好啦
Psw485唔需要skill assessment 去申請
我指係用apply 485 個年ge list 作為之後攞pr visa skills assessment
唔太可能 咁對好多人唔公平

Btw 咁搞讀degree以下既人咪死硬? 唔太肯定
degree 以下去加拿大把啦,嚟澳洲做咩?
如果好似你咁講
讀MLTSSL既TAFE課程咪都算安全囉
本身485都已經要做skills assessment
咁樣諗正唔正確?
學費又唔係平,所謂ge lift boat plan 時間/要求又肯定比CA高
由巴依家咁情況,三十幾歲今年去澳洲讀移民科,因為年紀關係冇可能會搵到相關工作,你會唔會建議都係算9數無謂哂多5年起澳洲

本身有bno,覺得比澳洲昆9左我學費
睇下要唔要收入要求啦
勸大家轉加拿大,EE PNP 易好多
有機會 所以人喺澳洲嘅可以定少少
用新work permit 有冇得ee pnp? 定係要當地讀開書先得?
攞NZ 做 plan B
有冇得諗?
似會 同埋揀得偏遠啲會好啲 TAS 北領地應該仲要人掛
果個gat statement 9寫有無機
年年唔同😂
err 有 BNO 就去英國打雜啦 起碼條路線夠明確
跟開澳洲移民就知 變幻原是永恆
由我巴,我見社工新加入左pmsol ,想問下入得pmsol 既工種係咪唔會咁易被removed ?
暫時睇應該得,加拿大一向唔理咩 permit, 有工番,老闆肯幫你出證明,搞曬文件,就計入 ee
年年求神拜彿自己嗰科無受學店殘害、無協會唱飽和、無大量支那/印度人推高個分。
去加拿大讀書個計劃仲未出
再等等
485 PSW 唔使 skills assessment.

485 GW 先要provisional skills assessment.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞