澳洲移民 你問我答 (18)

1001 回覆
23 Like 2 Dislike
前兩日有巴打TG問我移民讀乜野會唔會更新,大家想知道邊個學科可以話我知我研究下。

之前實在太忙所以掉低左 依家可以抽時間更新一下。
Pin
宜家唔止technology 都可以?

聽人講都好靠吹水包裝
Diagnostic Radiography
唔該巴打,咁我讀完MPhil應該會攞bridging 先 再等PhD
485 等山窮水盡先用
你好似有d誤會
木工一類可以幫幫手
講清楚D,申請咩攞既bridging visa比你等PhD先?
搭單問小小野 唔好意思

1. 如果offshore真係請左我 佢整working visa比我 會整幾耐既呢同埋你估如果有依個visa入唔入到境呢

2. Overseas 5年經驗好似有10分既 咁我離職前仲有大假 如果我十月先夠5年 扣左大假9月就唔洗番 咁我9月就入左境番新工既話 佢地睇落會唔會好怪

假設黎 唔好意思
見到巴打FB有介紹讀TAFE
本身有BACHELOR
想問491/190/港人計劃嚟講 MASTER會唔會比TAFE有優勢?

另外 而家要報nursing master係咪最快2022 sem 1 先有位?
而家29歲咗三個月了 建唔建議等? 之前好似nursing喺好多個洲都打橫行咁滯? 而家呢?仲建唔建議?

另外 本身對IT 幼教之類冇興趣 對OT/PHYSIO有 但冇背景 建唔建議讀monash個short course然後報OT/PHYSIO MASTER? 但係咪最快要7月個SEM?

另外 見你之前有介紹property valuer
但最推介嗰幾科你又冇講佢 其實呢科你自己點睇? 因為我都唔抗拒

唔該巴打
明年月入學係mel問題定全國?
舊約未完返新工
Contract 比咩
前兩日有巴打TG問我移民讀乜野會唔會更新,大家想知道邊個學科可以話我知我研究下。

之前實在太忙所以掉低左 依家可以抽時間更新一下。
見到巴打FB有介紹讀TAFE
本身有BACHELOR
想問491/190/港人計劃嚟講 MASTER會唔會比TAFE有優勢?
唔會
另外 而家要報nursing master係咪最快2022 sem 1 先有位?
間間U唔同,搵升學AGENT
而家29歲咗三個月了 建唔建議等? 之前好似nursing喺好多個洲都打橫行咁滯? 而家呢?仲建唔建議?
全世界等7月啦,而家得TAS 491 收offshore nurse

另外 本身對IT 幼教之類冇興趣 對OT/PHYSIO有 但冇背景 建唔建議讀monash個short course然後報OT/PHYSIO MASTER? 但係咪最快要7月個SEM?

另外 見你之前有介紹property valuer
但最推介嗰幾科你又冇講佢 其實呢科你自己點睇? 因為我都唔抗拒

唔該巴打
由我巴,用BNO可唔可以waive到會計CPA/CA skill assessment 個英文Ielts/pte個要求?

因為我見佢話British, Irish passport 係唔需要提供英文試成績
唔好傻啦
邊到有寫 只搵到呢句

The English language proficiency requirement of the migration skills assessment is a mandatory component for all applicants. There are no exemptions.
Old news 咗

咁我用PY waive咗佢算
你一早搞左py? Py錢夠考十次pte
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞