澳洲移民 你問我答 (18)

1001 回覆
23 Like 2 Dislike
咁都放心啲 無Bon又去唔到加拿大
只可以博澳洲

由我巴, 我想問下原本打算寘報南澳master, 原本預讀2年,書, 畢業後等3年就轉得pr? 再期間搵唔搵到野做都唔影響? 我問fd同agent 答係可以

但而家咁係咪有變數? 即係要搵on list 概工作再夠工作時數同人工先轉到pr? 護thanks

上年d 人重講緊買工只要真係有工就合法?? 已經改左?

加拿大政府一向唔比 係捉唔曬啫
https://www.cbc.ca/news/canada/saskatchewan/immigration-jobs-fees-china-canada-1.5272394
thanks 如果幼教 WA 行190大概要幾多分先穩陣?
想問當初dental/pharmacy 踢出189list有冇先兆
佢地從MLTSSL removed主因係飽和 + 唔係太多overseas students讀 (即係唔似會計咁熱門),但係其實佢地都仲係STSOL上。
大概80分,唔知幾年後會點。
從來都唔會建議畢業之後咩都唔做就可以白等PR。
會高好多,當然前提係要過黎後搵到相關工作。
Same 我仲只係讀文科
我恨我冇BNO
今舖倒錢落海,我倒不如留返啲錢投資移民
由我巴,我依家係偏遠地區讀緊research master 之前onshore讀咗兩年 degree. 想問如果畢業申請485之後讀PhD 係咪要再申請500? 如果要申請500 ,讀完PhD之後再申請485會唔會重新計5年? 我嗰科比較難搵工所以想睇吓最長留到幾耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞