澳洲移民 你問我答 (18)

1001 回覆
23 Like 2 Dislike
Good luck then, I am an OT too. Waiting for 190 grant in HK.
覺得照顧老人同小朋友應該易搵工
唔知呢方面有無得讀同做呢?
唔好意思想問多一個問題
如果咁樣讀書
洗唔洗分唔同既洲份去讀
因為想申請190既話 MLTSSL入面
都唔係所有洲份都可以申請到
我咁諗正唔正確
定係佢地係兩樣野既黎?
唔該
唔係好明。
點解唔試下OET?
我想問下讀TAFE既話係未一定要2年課程
是的。

cookery有個course係1.5years就得
仲要加半年Diploma of Hospitality。

同埋係未要簡唔係mel/syn既tafe讀啊
盡量唔好揀Mel/Syd。
唔通你覺得你既競爭力比佢地要低?
由巴你好 請問你清唔清楚232611 Urban and Regional Planner 同埋 232212 Surveyor 呢兩個職業嘅需求

主要想問未來比人remove嘅機會大唔大
如果行189嘅話 分數洗唔洗好高
唔好意思 我問得有D衰
我意思係如果跟返上面既講法
再要讀MLTSSL既課程
有無分話去邊D洲份先得?
打個比喻 讀整車
西澳已經無得再用整車去申請190
所以去西澳讀整車係做唔到skills assessment ???
盡量唔好揀Mel/Syd。
係因為會冇左偏遠地方個分數?
想問普遍國內既人對香港2+5visa有咩睇法?歡唔歡迎香港人?
另外就係有冇風聲幾時會開關比international students? (especially QLD) 好似聽過傳要打左針先比入境..

做人點都要有份唔甘心喺度
urban planning 職位少得可憐 諗清楚好
可以上seek睇下多唔多job 就大約參考下需求點樣
有冇人有好既澳洲移民顧問介紹?
補充返 graduate 位少 競爭大
反而senior level會好好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞