澳洲移民 你問我答 (18)

1001 回覆
23 Like 2 Dislike
邊個有權邊個咪莊
冇invitation你申請都submit唔到
我都唔覺得澳洲政府好 care 一般 skilled visa applicant
政府係糾結緊點樣搶錢既同時又唔會太得罪中國
慢慢諗 ... 慢 ... 慢 ... 諗 ....

諗唔到就 ... 聽日先諗 ...
民意俾佢跪咩
睇Scott Morrison Twitter 下面啲澳洲人留言,俾
push
由我巴你好,請問依家係咪係偏遠地區讀兩年full time MLTSSL既課程之後畢業生活做嘢三年,之後做埋body check/品格審查就有pr?
聽到好多香港人諗晒太空人PLAN
移民局會唔會做野?
唔會。而且又唔係只有香港人係咁。
如果要移民去澳洲,係咪一定要讀Master?
最好。

細佬我亦都有聽講過話讀TAFE 好難移民,職業評估同189都好難過到,特別係已經有個大學學位再Down Grade讀返Tafe ,係咪真?
職業評估唔難,189十分難。有大學學位讀TAFE要申請係有D難,但係如果你有相關工作經驗 (1年左右) 的話趁番你個年紀都仲ok好申請。
唔一定要讀MLTSSL上既課程,master的話就讀2年就得咩科都唔限。

但係畢業後點轉pr就仲未落實。
要睇返你呢十年點解唔番過黎,有無攞其他簽證黎過。同埋係澳洲有無關係 (例如財產,公司,家人) 等等。
澳洲呢邊無放新年假,移民局照常開工所以我都要開工

隨時聯絡邊度都可以
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞