澳洲移民 你問我答 (18)

1001 回覆
23 Like 2 Dislike
感謝
樓主, 想請教一下黎緊會報La Trobe University, 想confirm一下佢既Bendigo campus係咪屬於regional area可以加分?

感謝
想問一下,睇完上面有關tafe嘅嗰條link,我見佢話一定要讀啲喺MLTSSL有顯示嘅course,想問係咪即係STSOL嘅唔得? 定其實兩者出嚟都有5年簽證
STSOL =/= MLTSSL

所以答案係 唔得。
是的,可以加regional study 5分。
是的
南澳仲未出occupation list
由我爸 請問我老婆就生 喺孖B 我哋都喺公民 有冇可能用 特殊情況 (照顧家人)申請我母親用旅遊簽過嚟幾個月幫我手? 我哋喺澳洲無其他親人。

如果有幾會 你會唔會做lee種申請? 如果你覺得試得過 可否PM 我傾,謝謝你
由我爸,可唔可以介紹吓architecture master,thanks a lot
https://www.sbs.com.au/language/cantonese/zh-hant/3-000-hong-kongers-benefit-from-visa-concessions

數據顯示,半年來2,584名港人獲延長簽證,另586人申請了商業創新及投資簽證
泛民人士遭大搜捕,令部份澳洲議員促請當局增加收容香港的政治難民
澳洲綠黨認為,政府應該向所有已身在澳洲的港人給予永久居留簽證
另一名獨立參議員表示,持BN(O)的港人也應受惠於澳洲優待簽證安排
巴打想再請教一下 未來幾年想靠技術移民的話你認為OT定SW比較好? 因為見到SW既需求係未來幾年都升得好快 感謝
賴斯所說的是,1989年工黨的時任澳洲總理霍克,六四事件後延長所有身在澳洲的中國留學生的臨時簽證12個月,其間給予工作權利和財政援助,後來向他們批出4.2萬個永久居留簽證。

結果咪咁多間蝶
http://www.canberrayourfuture.com.au/portal/migrating/article/visas/
seems like ACT hasn't updated their occupation list as well???
您能告訴我在澳大利亞留學期間準備雅思考試的最佳時期是什麼?我注意到,作為一名學生,擴展程序在申請雅思考試之前需要達到6級或以上的成績嗎?您建議我在哪個時期開始準備雅思考試?
ching讀緊?
8成咁癲 new zealand會唔會又係咁?
我archi
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞