澳洲移民 你問我答 (18)

1001 回覆
23 Like 2 Dislike
申請乜又唔講
應該話加拿大20-21年不斷咁搶移民,你見佢批多左幾個人就知
所以佢地搞HK PATHWAY 一樣咁快手
相反澳洲比武漢肺炎搞到停晒手 , 推遲出都好正常
其實加拿大只係公佈咗open work permit,pr詳情未講。澳洲公佈咗有畢業生5年簽證,但後續pr詳情都係未有。所以2個國家都未有pr詳情住。我都心急等緊詳細政策
澳洲都可以申請485. 頂多咪打和
點為之master一部分
我個個係data science 既gc
比個course個link黎睇下。
州擔配額都confirm晒啦,都唔知仲有咩搞
感覺應該快了 美國加拿大都行動左
Big data 搵唔搵到工
唔係on list 有d risky
On list唔代表好搵d
他說:「這款永久居留簽證仍在制訂,但合資格的香港護照持有人,將不需要符合其他技術簽證通常要求的額外條件(eligible Hong Kong passport holders will not be required to meet the additional criteria typically required for other skilled visas.)。」

睇嚟都要計分
好似去加拿大穩陣d
你點睇到要計分 我覺得最大機係唔計分 但要入息
有d local friend 搵到唔錯,但係冇pr或者citizenship 就點都難
係香港u grad做緊精算 澳洲呢行搵工難唔難
政治因素,驚又 “搬石頭砸自己的腳”。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞