【連登 商業電台 光明頂 討論區(二十六)】

5001 回覆
28 Like 5 Dislike
巴打你勁!知道咁多香港舊事跡
唔係,小弟好古啫 大戲同粵語長片個節奏雖然慢啲,但係好多都好睇
節奏唔覺慢,故事好睇又學到好多中文。反而我覺得粵語長片有好多戲好睇過tbb劇集。連民間傳奇我都覺得拍得好好
雖然後期都好多粗製濫造,不過因為真係拍咗好多,嗰陣一年幾百套戲,所以都有好多正嘢

小弟之前學術臺開咗個帖講唐叔,推足一年幾先爆,應該即將開第二帖,有興趣可以交流下
所謂‘七日仙’年代?我細個當年都睇過呢類作品,質素參差,睇過有啲開咗個頭好似幾好,但係突然完場。

我有book mark咗你嗰個帖,辛苦同多謝你分享
對呀七日鮮,拍七日就拍好,或者上七日就落畫,嗰陣慢慢敵不過國語片,廣東話個地位要去到70年代先開始提升返

原來巴打都有睇,真係感謝支持啊
你好多掌故文都有睇,你好有心,對過去一啲演員藝人、香港舊事蹟都有留意關心!講真你唔喺呢度分享,我都冇去留意返咁多。尤其近年...真係多謝你!
都因為真係好細個已經睇大戲,自然鍾意咗。跟住好多人成日空談本土,所以咪講多啲,講得幾多得幾多,我自己都睇多咗好多
分享出嚟自然有同好者欣賞internet就係有咁嘅好處!有好多外國人好喜愛粵語片、港產片,好嘢自然吸引到人!加油💪🏻巴打
聽返REPLAY
點解覺得19都係中左OLD SEAFOOD 之毒
因為佢真係old seafood囉.
你見佢喺光明頂小柒左膠, 佢去到美國一定大鬧侵侵.
佢呢D一定係oldest seafood
2018-08-02 個集
不人道練法
咩嚟?
https://www.youtube.com/watch?v=65CLmpKZBuY
唔怪得大師叫大家返大陸啦
其實係1 月6 日果日 阿侵有無明示或暗示過叫人衝擊國會?
果日我無睇直播 但陶傑有提過果日係有支持阿侵集會 但講既野同之前無乜分別 話選舉有舞弊 但最終都無拎到證據出來
炮打司令部

今晚主題 好似係
準備
光明之友
報到
今晚我地會唔叫陶鮑除褲....啊唔係, 係錄音
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞