【連登 商業電台 光明頂 討論區(二十六)】

5001 回覆
28 Like 5 Dislike

係局勢緊張環境下 和勇不分係好有用
而共匪最識係扮黃絲扮藍屍講極端分化既說話
小農基因又好易被利益 錢呢樣野去內鬥分裂
黃圈係有得搞 但真係要靠團結 而點樣團結到大眾 點樣去防範紛爭
就真係好考智慧同人性
呢個post睇到好多小朋友唔接受批評,又唔識反省
事實係35+個plan已failed
亦好多人講得出點解failed
好多嘢共業嚟嘅,全部人頭腦清醒又夠團結的話,何來要講35+?
35+除左辛苦果50位之外
到底fail左係邊求賜教
有議席都係垃圾黎喇廿年泛民都有唔少,咪又係乜7都做唔到
35+除左用黎玩攬炒仲有咩用
而加講到明垃圾會係無用
比個世界睇清楚支共我覺得ok
啱啱見到麥劍秋個帖佢都做咗好耐喇,都冇咩好講,cctvb 都係快撚啲收皮罷啦
侵侵大勢已去 地球玩完
想問下邊度可以搵到
絕版
公共圖書館

有網上版,大陸網,要?
在國會內被警察槍殺的女示威者鮑碧德(Ashili Babbitt ) ,來自加州聖地牙哥,從軍14年,品格良好,是川普的堅定支持者。被槍殺時並無攜帶武器。

比起半年前在明尼蘇達州被槍殺的黑人「佛洛伊德」,鮑碧德之死,由 All Lives Matter 的平等角度,一樣的慘烈。

但由於白左只容許Black Lives Matter, 只有BLM才是神聖的;若變成ALM,就是納粹主義。因此沒有女權主義者為她喊冤,沒有人權組織為她的死在幾十個城市展開暴動。在邏輯上,這位和平的白人女性抗議者之死,她支持川普,只是一名「極右份子」被「公義」鎮壓。

由這一點切入,或許會明白國會暴動的深層次理由。

BLM 和反法西斯極左組織在選舉期間街頭暴動,川普的支持者在選舉後的國會也暴動。牛頓物理學定律:這個世界上,有作用力,必有反作用力。成王敗寇,不但歷史由勝利者寫,黑白是非也由「勝利者」決定,取得勝利亦即奪取權力的過程,是否光明正大,是另一回事。

此所以政治之複雜和險惡,需要非常清醒的獨立頭腦,在一個紛亂的世界,面對任何危機,都要用邏輯常識一思再三想想。

19fb
連pence都做埋反骨仔
今次班美國左膠再一次show到咩叫雙重標準
如果時序冇錯班人衝入國會係25 pence話自己係mc開票之後冇耐
睇直播訪問片揾到好多入左國會一日遊嘅人話 入到好d保安警察都好nice 冇人搞事 當佢地走個陣antifa就開始搞事打爛d野
我記得有個訪問係有人衝埋去記者度 話入面有人頸中槍 佢隻手有個女人嘅血 半個鐘之後先影到個女人比人抬出黎 全程冇人知因咩事中槍
我可以理解佢唔想開頭破壞個議會傳統 不過咁做即係等同話選舉舞弊 重要係選總統都冇事 咁唔係破壞重民主制度得更加嚴重咩
佢重有臉企係in god we trust呢4個字下面咩
可憐嘅係重係senate同你debate足兩個鐘要保全個選舉公正 民主制度嘅六君子
光明頂彭斯要唔要改名
改叫光明頂拉表叔算啦
佢依編野俾人屌到爬晌度
再話鮑sir光明頂彭斯咪即係害佢

改咗一日就要收皮
到底今晚會係咩組合
光明頂三人已經散了
得返19BJ

hi
濕鳩Blow Job
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞