【連登 商業電台 光明頂 討論區(二十六)】

5001 回覆
28 Like 5 Dislike
法國大革命前奏

睇嚟今日唔會開到會
一定唔得 咁人入過去 起碼要行幾套保安程序先有可能重開國會
司徒嗰啲好正
今日要你改下口號
聽日可能講廣東話就已經犯國安法
你永遠唔知褪到幾遠
況且國安法當時實施冇耐
佢哋嘅判斷係佢哋跟緊基本法嚟玩
所以冇違反國安犯
係而家支共屈佢哋非法
但19竟然怪佢哋冇政治智慧
而唔係怪支共濫捕
你這個口號同支那有乜分別,其實可以話35+1為市民拿取最大利益;
到時如果話連35+都係犯法
咁係咪乜都唔做?
馬後炮永遠都好易
35+1 點會國安法,戴話『坦喚』正若喎
你話呀?國安法你定呀?
唔知邊條奶共狗話過35+係想奪取香港管治權喎
仲有戴篇文係寫喺國安法之前
黑警將兩件連拉埋去講先拉人
你話呀?國安法你定呀?
唔知邊條奶共狗話過35+係想奪取香港管治權喎
仲有戴篇文係寫喺國安法之前
黑警將兩件連拉埋去講先拉人
你叫「個個女仔」對住林鄭講返同一說話一樣拉得 國安法上 低政治智慧個個係 19 自己
PENCE 過左侵一棟

侵FANS 入晒去

侵可以唔做

但共和黨尼鋪失民心了
老實講 Trump話 fraud election 都嗌左咁耐
但冇勇氣直接 call off 叫人 walk in 再投過?
所以19真係冇講錯 就算黃都係天真爛漫居多

依家唔係叫你concern犯唔犯法
係話鳩緊你地唔識咩叫隱忍 唔識咩叫心領神會
所有野都要講出口 所有野都要人take side

將自己成個計劃最終目的講晒出黎
人地咪睇撚住你黎食
唔講出口呢 班黃絲又會開始偵探上身 自己鬥黃內鬥 同鄰國小農dna一樣

共產黨同你玩長期打算 充分利用
黃呢邊就日日短期口爽 全面批鬥
食個黃店都要鬥黃
岩岩先聽琴晚果集光明頂
後半美帝唔講我覺得ok

但前半講香港真係得啖笑
19第一假設左支共有機可乘
第二假設左香港有行政治手段的可能
仲講乜用政治手段氹又好呃又好水又好到支共
真係太天真喇
一係你上位上到雜種個位
唔係的話強權武力差咁遠
國安法立左的今日仲覺得可以成功
真係天才先做到

首先支共已經定性左香港尤其是年輕人係非我族類
呢個定性唔改下場只有死路一條
你想像到有一個純香港人上到去做支共領袖人?對唔住真係唔得
要係支共限制下面玩根本係同而加上面的順民一樣,咁咪玩喇做大灣區區民咪算(討論埋d咩打開口牌,根本支共標準佢話乜就乜)

仲未講法革果時武力差距,李光耀係馬來主動踢佢後來有外國勢力
香港靠自身的武力係唔work 19係咁講
但靠政治手段非我族類的香港人又點上位啊
無武力連威脅的手段都無埋

另外19話財案每人派5萬就可以過
Oh no 小農DNA?開口埋口講錢?
19今晚可唔可以讀一次
另外佢講好多唔好批評其他人果d
黃店要做大D做好D
我支持架
但我係唔服19講咩識玩政治可以玩到香港有出路

我而加覺得香港得一條路
就係支共要收皮
支共要收皮一定要靠外國勢力
香港人玩政治玩Dim支共放權比你?
唔好咁天真喇
2014年就已經知唔得
係支共眼中就係奪權
19係覺得上面見有機會可以放香港一條生路
而香港出到一個政治人物同上傾到數
維持一國兩制姐

2021年喇唔work架喇
喇我代表唔到其他人立場
我立場就係無比人騎劫
我就係想否決財案想港共運作唔到
最好全世界停交稅

仲有咩攬炒乜乜77
同支共咬文嚼字咪姐係唔好比位人入論
笑死仲同支共玩標準
19都識講今日黑聽日白喇

欲加之罪 何患無辭?
19論點
玩政治可以玩贏支共等香港有生存空間
經驗係:武力強權都係支共到
你憑乜要佢射你?你有咩籌碼同佢玩先?
而加國安都立埋
要佢放棄個金融中心都得喇
你無籌碼靠氹靠呃靠水想贏中共?
會唔會諗多左?
靜靜地贏我教你
上去上面發展
搵知心的有志之士改革支共
唔係係香港
其實ok 辛苦果50位
如果有需要我可以睇下有咩幫手
仲有夠薑咪搵60萬投票的人囉包括我
我有分投啊我係想攬炒啊咁點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞