【連登 商業電台 光明頂 討論區(二十六)】

5001 回覆
28 Like 5 Dislike
其實好多變革都要有right timing
成堆cctoy毛都未撚生齊學人聽19
佢都係由拉攏無產階級開始
講個偉大理想共產
嘩 做完馬後炮就話原來唔係拎嚟過
有啲嘢要大大聲講,有啲嘢唔應該公開講
Exact7ly la, 支那人就係咁,或者只有宗教先可以改變,所以共黨最撚鍾意推廣無神論說,好明顯下一round 要攪既就係....
要200 萬個個體 simultaneous咁郁
根本無可能唔講晒出嚟
仲要本身大台就會俾人屌
連一步一步慢慢講都唔得
要一開波成個project點行由頭到尾連理念講埋
先說服到人跟
今晚咁樣屌35+其實係咪直接笑鳩前客席主持?
黃圈個D批評一路都有 只係佢地唔夠理性去理解
35+個到我就一半半同意19
真係中國人DNA 好難搞得成
其實戴妖成個plan都係靠嚇
戴教授提35+嗰時未有國安法
而家馬後炮屌佢做乜鳩
唉,先天不足啦。香港平安左咁耐,老共係生死關頭來來回回幾十年,大人打細佬除左講size 仲有經驗值
目的唔係只係攬炒咋咩
而家唔係咩
都係拋下浪頭,點知共匪咁撚認真對待
唔記得邊晚話連登仔又嘈今晚又係馮智將,結果陶生咪話而家無人,魚毛蝦仔又走晒,想搵譚博出山又撞岩第四波
太平天國史,曾國藩,共產黨發蹟史先有用,你講嗰啲鬼佬都有睇,一樣比共產黨玩
講真查車牌都俾人拉嘅年代
出試題又俾人delete
講咩要搞你都冇分別
攬乜撚嘢炒呀唔過半咪十萬袋袋平安囉
係年輕人先有決心勇氣改變社會,後生唔講理想,唔通變曬泛民咁,無曬政治能量,淨係年年諗點跟住個遊戲規則玩選舉,咁就改變到任何野?
戴教授係就係諗出黎D 計劃過於理想化,但不能否認佢的的確確改變左政治生態,間接催生左一班年輕人出黎想改變政治現狀。
初選果度,本身唔同派別已經好難先有個共識,否唔否決預算案、簽唔簽聲名已經嘈左一大輪,如果出埋聲名割蓆,唔好話初選,成個陣容都即刻分裂啦
見到勢色唔對就縮,甚至掉轉槍頭,呢啲咪佢自己成日講嘅小農DNA囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞