【連登 商業電台 光明頂 討論區(二十六)】

5001 回覆
28 Like 5 Dislike
由傍晚聽到凌晨中間仲有教主同台長
同意商臺新聞係一向都算少偏離新聞原則。但都唔係未曾聽過含有觀感嘅字眼。
佢無話揀黃店係有問題,佢只係foresee到黃色經濟圈有幾難維持同埋個將來會係點。
佢同鮑sir一向都係認為大家幫襯service係滿足自己,駛錢緊係揀自己駛得開心舒服嘅方法。

自由經濟當然係咁。但用小農反日批鬥、罷買嘅形態先係問題啫。
咁公道講句,都有一班pro-Trump去屌人拜粉。好無謂。大家觀點唔同,唔洗屌。自己又唔係美國人。(大多數啦)
聽佢屌柒啲左膠真係好治癒
唔止左膠,聽佢屌啲屄人屄事本身就係爽
左膠政棍比共產黨更快搵敵人
我10年開始聽 到依家 keep住日日聽
除左啲好悶嘅Topic或嘉賓會放棄
是但喇
19叫大家獨立思考
但呢到有D人唔接受獨立思考完19係錯
點解唔錯得先
呢單野咪正正係19柒左但佢死撐
你睇下幾多人繼續盲撐
19有時都犯事實上的錯誤/仲有邏輯謬誤喇
做咁耐節目會錯有幾奇
我覺得唔關事
佢對MJ無乜野

只係佢信MJ漂白但有人拎其他證據出黎佢又無睇到
但到而加呢一刻都仲覺得MJ係漂白
而19又覺得其他人覺得佢屈MJ漂白

其實我覺得漂唔漂白都好係咪白種至上都好
都要講證據同事實的
既然有人拎到證據FBI同佢個仔遺傳特徵
再加上佢拎的證據私人醫生的問題比較大
咁多樣加埋思考完結果係MJ係有病而唔係搵人漂白

當然你要話其實有遺傳同漂白兩樣都有都得
仲有攻擊我地話MJ係遺傳只係覺得因為19詆毀MJ但好多都唔係MJ fans
19以小人之心度人喇

本來我都唔想講咁多只係19琴晚又舊事重提
實在太柒...
香港新晉知識分子盧安迪,文理哲數,瓣瓣皆精。聖保羅男女畢業,在普林斯頓數學係一級榮譽,現在史丹福大學以奬學金修讀經濟係博士。
這位真正的青年學者在美國讀大學也參與社會事務,對美國生活有貼地了解。
除了講中國詩,盧準博士也講過教育,也講美國政治,於「政治正確」之左禍,知之甚詳。今晚十一點他會來商業電台光明頂,以過來人身份,講述美國白左意識型態的墮落。
以下是盧安迪傳來的講題菜單。每一題都是大件事。時間有限,講得幾多得幾多:
1. 師奶 don’t like Trump because he is supposedly vulgar, but actually Democrats are the most vulgar.
2. Trump is not racist and actually gained votes significantly among racial minorities. Also, polls show minorities actually hate political correctness more than whites.
3. The phenomenon of 白左, their causes and destiny. How political correctness will surge under Biden.
4. I have a Hamlet quote that can be used to sum up my views on Trump.

嘩,仲引用莎士比亞王子復仇記金句來總結本次大選?咁就要請教 Andy 哥哥咯。🙏🙏
今晚ANDY盧安迪

好耐無見
想知葉輝係咪身體有事 好耐冇見佢上嚟
這是一個可即日驗證的智障,梁啟智
我好好奇美國人到底點睇拜登呢個政權?會當佢係一個唔合法嘅政權?
咁行政權力係佢手 一般美國人可以做d咩反抗?真係life goes on?
我係MJ fans,MJ連佢嘅歌都話俾我知佢起當代黑人家庭長大係幾咁慘。佢有幾憎佢嘅童年,因為根本無。但佢唔係責備緊自己嘅膚色。但我認為佢自己確實希望自己係生長起一個白人嘅家庭。但呢個係羨慕人哋幸福問題,唔係討厭或者歧視自己膚色問題。佢自憐自傷啫。

如果MJ唔係生起一個咁嘅家庭,我自己認為會有呢位天王巨星誕生。現實真係可悲。
1. 佢有病唔代表佢無用美白膚。

2. 美白同鍾意靚唔代表崇尚白人至上,或者歧視黑人。

我諗都幾多連登仔有上述是但一個盲點,或者兩者皆有。

我聽19講嘅說話,個人感覺唔到佢有污衊MJ嘅心態。但19係抵唔住頸嘅人,大家認為19屈MJ。但19都認為大家屈緊佢。
話19講fake news嘅人,睇返上面個盲點先。
其實無乜好爭辯。MJ咁白可能係佢個白化病,但19講嘅係佢私人醫生寫返佢晚晚幫MJ漂白護膚膏。無其他旁證去證明私人醫生嘅說話,大家只能各自根據譽去決定,自己信唔信呢名私人醫生單方面說話。19表示佢信,就係咁啫。19都講明係呢位醫生本書說㗎啦,大家話19用fake news鞭屍時,大家咪又係鞭緊19,佢出嚟為自己講返句又唔得嘅⋯⋯同自己成日講人哋言論審查嘅左膠有幾大分別?
想駁嘅,咪拎返理據佢駁。話呢名醫生講嘅嘢唔可信,咪拎返呢位仁兄講過乜嘢矛盾、過往講過幾多大話、有乜嘢臭史足以證明佢人格破產講乜都無謂信。

申報:好鍾意聽MJ,已經廿幾年。
由Bill Clinton到Barack Obama全世界奶緊中共時,又唔見佢奶埋一份?
自己轉風向無問題,今是而作非。但佢之前上光明頂時,我唔覺佢講過Donald Trump做嘅嘢有問題。而家又奶返轉頭。咁就可恥喇!咁就係邊一面強勢就奶邊面嘅跟人口水尾。
佢出黎講幾句野緊得喇
你睇唔明我想講咩我想講的就係大家要有獨立思考
唔係19講乜大家都撐
我舉個例子
19話佢閱女無數一眼睇穿賀錦麗係妖婦個樣乜乜77

就單論呢個論點黎講只不過係佢之前批人地咁樣講的情緒宣洩,唔通同我其他人討論賀綿麗果時搬呢個出黎做論點?咪玩喇
仲有你要知道我地連登仔係無權限制人地的言論自由
有權限制人地言論自由的係有權力的人
包括政府大傳媒機構等等
係連登係連尼住但你知道我地大家都無比人限發言連登很少會限發言ban人最少係光明頂post我仲未見到
所以你話我地笑19係類似左翼限人發言未免諗得我地太大權力
我理解為只係就事論事去討論加恥笑
呢D19做唔少喇
根本唔係咩左翼打壓言論自由
大左膠一隻。

蝦兵蟹將級
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞