【連登 商業電台 光明頂 討論區(二十六)】

5001 回覆
28 Like 5 Dislike
Pompeo敢同中國針鋒相對
外交轉向提升台灣地位
呢啲真係Biden肯定唔敢做
群眾: “ We love you!” X n次
Trump: “ I love all of you from the bottom of my heart”
我聽到太約係咁
大陸愈鬧既人香港人愈要支持
2024pompeo
屌你NYT啦, pompeo 4年全世界飛都唔知有幾多日子係美國本土, 佢做野肯撚定多過希拉里加埋John Kerry
完全係開荒牛
侵走左但佢影響力會持續發酵
阿伯你講乜野
John kerry呢條撚樣真係呃飯食
完全唔知佢4年有咩功績
*大約
《說文》:駸,馬行疾也。从馬,㑴省聲。《詩》曰:載驟𩤿𩤿。〔子林切〕

=
大清國浙江寧波府鐫贈美國華盛頓紀念塔碑文
原文改編自徐繼畬《瀛寰志略》

欽命福建巡撫、部院大中丞徐繼畬所著《瀛寰志畧》曰:按華盛頓,異人也。起事勇於勝廣,割據雄於曹劉,旣已提三尺劔,開疆萬里,乃不僭位號,不傳子孫,而創爲推舉之法,幾於天下為公,駸駸乎三代之遺意。其治國崇讓善俗,不尚武功,亦迥與諸國異。余嘗見其畫像,氣魄雄毅絕倫,嗚呼,可不謂人傑矣哉。米利堅合衆國以為國,幅員萬里,不設王侯之號,不循世及之規,公器付之公論,創古今未有之局,一何奇也?泰西古今人物,能不以華盛頓爲稱首哉!

大清國浙江寧波府鐫,耶穌教信輩立石。

咸豐三年六月初七日,合衆國傳教士識。

《清徐松龕先生繼畬年譜》,內述「六月浙江寧波府集先生《瀛寰志略》書中介紹美國推崇華盛頓文,鐫碑贈送美京華盛頓紀念塔,砌於第十級內壁。」

上面有巴打話跟金主走好難去prove亦冇需要去證明。但睇住佢態度越嚟越惡心就真係有眼難忍。我知可能係揾食,但都唔會咁肉9酸啦⋯⋯
Beau 可能真係好過 Joe Biden
可惜08年黑鬼馬當年太勁
完全唔同,都唔明點解成日有人想各大50大板想將才子同燒生降係同一個level,話佢地一樣咁衰
19國語言同憑空污衊人,19點同條仆街比
中東依家嘅和平就真係劃時代啦,雖然唔知維持幾耐
Auntie咁識聽

一地都係旗,好邪
拜登玩蚛蟈式繼位
當仁不讓,諗起身先士卒
一堆死物支持
應該係講死個個,但寫手係冇理由咁寫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞