[多圖多字] 獨遊日本四國六日之旅

1001 回覆
113 Like 8 Dislike
推下先

想問下玩大左巴打,係咪上咗OU就有空姐姐姐sale?
佢係續個乘客問定點

會有廣播
好似平時推餐車咁慢慢經過你身邊

頂 日元又升左 仲未唱
頂 日元又升左 仲未唱

差少少,你又唔係唱一百幾十萬
頂 日元又升左 仲未唱

係 所以等出發前先唱
點知升下又小小 升下又小小
頂 日元又升左 仲未唱

爭得1蚊得1蚊
窮苦學生好care呢d
頂 日元又升左 仲未唱

爭得1蚊得1蚊
窮苦學生好care呢d

無計 唔升都升左
我之前去都係7.3左右 好似
睇黎同6算都係無緣

大家要望清楚巴士時間表

想問去鳴門個時間表點睇,係咪睇下面個表?但我又睇唔明

大家要望清楚巴士時間表

教你點樣睇
如果你目的係鳴門公園
"教育大高島" “小鳴門橋” 打直落既數字你都無需要理會
只需要理會"鳴門公園"打直落既數字

5,6,7,8.........22 其實係時針
而隔離20 28 55呢d係分針
代表係呢個站9點55分會有前往鳴門公園既巴士抵達你而加身處既站

而土、日、祝日其實就係禮拜六日+公衆假期

大家要望清楚巴士時間表

教你點樣睇
如果你目的係鳴門公園

代表係呢個站9點55分會有前往鳴門公園既巴士抵達你而加身處既站

明了 由於巴打個遊記非常實用,我用咗8,9成都係參考你

大家要望清楚巴士時間表

教你點樣睇
如果你目的係鳴門公園

其實幫到認真睇我遊記既人 我真係覺得好開心
好多人都同我講過,叫我其實好似部分人用d誇張詞語、粗口呢d修飾下,加幾幅相咪得囉,呢d仲多正皮啊
但我花好多文字去寫其實都係想等大家多d資訊
我自己成日去旅行之前都參考過好多好既遊記,所以我都希望可以朝呢個目標邁進
巴打有冇去過広島?
巴打有冇去過広島?

有啊 對山陽都比較熟悉
不過個次個旅程天氣差
所以下年一月再去

有咩広島野想知都可以問阿

大家要望清楚巴士時間表

教你點樣睇
如果你目的係鳴門公園

其實幫到認真睇我遊記既人 我真係覺得好開心
好多人都同我講過,叫我其實好似部分人用d誇張詞語、粗口呢d修飾下,加幾幅相咪得囉,呢d仲多正皮啊
但我花好多文字去寫其實都係想等大家多d資訊
我自己成日去旅行之前都參考過好多好既遊記,所以我都希望可以朝呢個目標邁進

好少人似你寫得咁仔細,認真係好易將自己代入去,所以我越睇越想去
巴打有冇去過広島?

有啊 對山陽都比較熟悉
不過個次個旅程天氣差
所以下年一月再去

想知道點樣玩10日 同呀爸呀媽一月去
r到頭都大埋
唔該巴打
巴打有冇去過広島?

有啊 對山陽都比較熟悉
不過個次個旅程天氣差
所以下年一月再去

r到頭都大埋
唔該巴打

跟團無煩惱
巴打有冇去過広島?

有啊 對山陽都比較熟悉
不過個次個旅程天氣差
所以下年一月再去

r到頭都大埋
唔該巴打

我聽日幫你諗諗
巴打有冇去過広島?

有啊 對山陽都比較熟悉
不過個次個旅程天氣差
所以下年一月再去

r到頭都大埋
唔該巴打

我聽日幫你諗諗

唔該晒
有諗過買pass過山陰,米子果d玩
Btw thx巴打
巴打有冇去過広島?

有啊 對山陽都比較熟悉
不過個次個旅程天氣差
所以下年一月再去

r到頭都大埋
唔該巴打

我聽日幫你諗諗

唔該晒
Btw thx巴打

我都係一月去wo
得閑出黎食個宵夜啦haha

講完閑話家常
我覺得你可以考慮兩個plan

1. 岡山+廣島+山口+高松,買岡山、廣島、山口地區鐵路周遊券。
廣島宮島玩3日,山口、尾道、錦帶橋、下関玩3 4日左右,係岡山玩2日,如果有時間多左可以行下高松都得,或者去博多行返日當shopping都ok。

2. 山陽+山陰
你個日數其實都夠每樣涉獵少少,但缺點係好似兩頭唔到岸。因爲山陽正常都要6日坐底,得返3日左右去山陰其實唔夠

我個人比較推介第一個,因爲時間比較充裕d
廣島宮島玩3日,山口秋吉台、角島都已經要1日,錦帶橋、尾道都各半日,下關同門司港都可以去1日,岡山倉敷2日,大概仲有一日左右可以空閑下
巴打有冇去過広島?

有啊 對山陽都比較熟悉
不過個次個旅程天氣差
所以下年一月再去

r到頭都大埋
唔該巴打

我聽日幫你諗諗

唔該晒
Btw thx巴打

我都係一月去wo

講完閑話家常

1. 岡山+廣島+山口+高松,買岡山、廣島、山口地區鐵路周遊券。
廣島宮島玩3日,山口、尾道、錦帶橋、下関玩3 4日左右,係岡山玩2日,如果有時間多左可以行下高松都得,或者去博多行返日當shopping都ok。

2. 山陽+山陰
你個日數其實都夠每樣涉獵少少,但缺點係好似兩頭唔到岸。因爲山陽正常都要6日坐底,得返3日左右去山陰其實唔夠

廣島宮島玩3日,山口秋吉台、角島都已經要1日,錦帶橋、尾道都各半日,下關同門司港都可以去1日,岡山倉敷2日,大概仲有一日左右可以空閑下

巴打一月又去?
你幾多號?
我2-11
睇下到時點la
不過我應該唔會去高松
前排先去完
巴打有冇去過広島?

有啊 對山陽都比較熟悉
不過個次個旅程天氣差
所以下年一月再去

r到頭都大埋
唔該巴打

我聽日幫你諗諗

唔該晒
Btw thx巴打

我都係一月去wo

講完閑話家常

2. 山陽+山陰

巴打一月又去?
你幾多號?
我2-11
睇下到時點la
不過我應該唔會去高松
前排先去完

我4-10!!!!!
撞到正

巴打一月又去?
你幾多號?
我2-11
睇下到時點la
不過我應該唔會去高松
前排先去完

我4-10!!!!!
撞到正

我暫時plan左會去元乃隅稲成神社、角島呢兩個比較麻煩既地方
秋吉台個d都會去

我會stay 3日廣島 2日岡山地區 1日山口 1日博多for shopping only
玩大咗巴拉,又係我
因為來緊第一次去日本,有樣野唔知,就係我第一日一次過去換哂所有jr pass,如果到時夾唔到時間上車或者咗miss咗班車可以點補飛(可能1999
玩大咗巴拉,又係我
因為來緊第一次去日本,有樣野唔知,就係我第一日一次過去換哂所有jr pass,如果到時夾唔到時間上車或者咗miss咗班車可以點補飛(可能1999

你買PASS 就任搭 (睇清楚使用範圍)
如果買單程飛 呢架車上唔到 咪下架 同香港一樣
玩大咗巴拉,又係我

我攞住個pass show比職員就可以入閘上車?
咁指定席車飛係咪指明某一架班次既列車,有目的地同出車到到達時間咁?如果我夾唔到指定席列車上既時間係咪都可以用pass上到下一班列車?
我認我低b 咁都唔識
玩大咗巴拉,又係我

我攞住個pass show比職員就可以入閘上車?
咁指定席車飛係咪指明某一架班次既列車,有目的地同出車到到達時間咁?如果我夾唔到指定席列車上既時間係咪都可以用pass上到下一班列車?
我認我低b 咁都唔識

坐下班自由席OK 四國D JR好少人坐
指定席得一卡唔夠 其他自由席9成有位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞