[多圖多字] 獨遊日本四國六日之旅

1001 回覆
113 Like 8 Dislike
之前都好多人問過我有無airbnb invitation link
大家如果想申請ac,就要click呢條link
www.airbnb.com.hk/c/kachuns3
當你一申請成功就會送你$250 coupon比你book房用

識用一定係申請完、用完個$250之後
自己開條invitation link比自己,用另一個email再申請
自己益返自己
好啦
先前都講過我希望分享下我個人感受

.............

------
我聼日再繼續更新
再同大家分享下我其他景點嘅體驗、對當地食物嘅態度

更新完之後
我會應上面有位會員話貼多d圖
將多d圖upload上黎

如此同時,大家如果有乜疑問不妨問下啦

而另外阿波舞其實都令我留下好深刻嘅印象
雖然唔係d咩上等表演
但展示男性嘅剛柔並存同女性嘅婀娜多姿
而且音樂充滿熱情
簡單又不失個性;熱情又滿載感染力
而且個氣氛真係好好
周圍都係當地人,個個都好投入
你會不自覺都投入埋一份!

漩渦其實我都覺得好壯觀
雖然當日只係小潮,但係我人生中第一次出海睇漩渦
呢d經歷對於成日係石屎森林嘅我地係好難得
我同自己講過
如果我有機會再去四國,鳴門漩渦同祖谷蔓橋我一定會encore

其他景點其實都有開心有失望
但總括黎講,四國係一個唔會令人失望嘅地方
整個環境係簡約,而非落後

不過呢 自駕遊的確係更方便
因爲要遷就列車班次都真係好辛苦
所以如果大家係4/5個人,而又有人有國際執照
不妨考慮下自駕遊

而其他好似我呢d無執照 或者 想鐵路遊嘅朋友
記得一定要預算好時間
而且自由席其實好多位
所以換指定席係非必要
但一般指定席都係坐靠前嘅座位
都係一種風味
好似我就坐左5次第一卡第一排

我坐親都指定席
因為想坐麵包超人車同埋儲車飛
另外想問鳴門去大橋巴士點睇
唔係好識
之前都好多人問過我有無airbnb invitation link
http://www.airbnb.com.hk/c/kachuns3
當你一申請成功就會送你$250 coupon比你book房用

自己開條invitation link比自己,用另一個email再申請
自己益返自己

強烈建議你地報祖谷巴士一遊
強烈建議你地報祖谷巴士一遊

紅van勁啲定佢勁啲
好啦
先前都講過我希望分享下我個人感受

.............

------
我聼日再繼續更新
再同大家分享下我其他景點嘅體驗、對當地食物嘅態度

更新完之後
我會應上面有位會員話貼多d圖
將多d圖upload上黎

如此同時,大家如果有乜疑問不妨問下啦

而另外阿波舞其實都令我留下好深刻嘅印象
雖然唔係d咩上等表演
但展示男性嘅剛柔並存同女性嘅婀娜多姿
而且音樂充滿熱情
簡單又不失個性;熱情又滿載感染力
而且個氣氛真係好好
周圍都係當地人,個個都好投入
你會不自覺都投入埋一份!

漩渦其實我都覺得好壯觀
雖然當日只係小潮,但係我人生中第一次出海睇漩渦
呢d經歷對於成日係石屎森林嘅我地係好難得
我同自己講過
如果我有機會再去四國,鳴門漩渦同祖谷蔓橋我一定會encore

其他景點其實都有開心有失望
但總括黎講,四國係一個唔會令人失望嘅地方
整個環境係簡約,而非落後

不過呢 自駕遊的確係更方便
因爲要遷就列車班次都真係好辛苦
所以如果大家係4/5個人,而又有人有國際執照
不妨考慮下自駕遊

而其他好似我呢d無執照 或者 想鐵路遊嘅朋友
記得一定要預算好時間
而且自由席其實好多位
所以換指定席係非必要
但一般指定席都係坐靠前嘅座位
都係一種風味
好似我就坐左5次第一卡第一排

我坐親都指定席
因為想坐麵包超人車同埋儲車飛
另外想問鳴門去大橋巴士點睇
唔係好識

我之前其實都post過個巴士時間表

你睇返鳴門公園個一豎行就係由鳴門站開出嘅時間

再唔明的話可以睇網
http://www.narutokc.com/bus.html
係鳴門公園方向 Click返你係平日定六日假日
http://www.airbnb.com.hk/c/kachuns3

自己益返自己

呢d叫win win雙贏

蝕左?
今日係四國最後一日先睇到個post,我都同巴打中伏踩四萬十既時候落左下面d路果到中伏。
仲有其實可以唔洗join local tour。 小豆島同埋大步危都伏伏地
晒左我幾有蚊
今日係四國最後一日先睇到個post,我都同巴打中伏踩四萬十既時候落左下面d路果到中伏。
仲有其實可以唔洗join local tour。 小豆島同埋大步危都伏伏地
晒左我幾百蚊
晒左我幾有蚊

小豆島有幾伏先
諗緊去男女木島定小豆島
晒左我幾有蚊

小豆島有幾伏先
諗緊去男女木島定小豆島

我自己都會覺得對小豆島有少少失望
可能係期盼好高,但出到黎又未係真係好正嘅景
晒左我幾有蚊

哈哈 同路人喎!
大步危我都覺得唔突出
分分鐘大陸唔少類似景點仲靚
晒左我幾有蚊

小豆島有幾伏先
諗緊去男女木島定小豆島

小豆島你去天使道再加橄欖公園就得,再唔係就去埋眏畫村

大步危我寧願比錢去玩激流,佢會車番你去大步危站坐巴士到祖谷橋就得
Btw 醬油雪糕
晒左我幾有蚊

小豆島有幾伏先
諗緊去男女木島定小豆島

大步危我寧願比錢去玩激流,佢會車番你去大步危站坐巴士到祖谷橋就得

我都好後悔無玩激流
應該正好多
Btw 醬油雪糕

我自己比較傳統
真係無辦法接收咸雪糕
Btw 醬油雪糕

我自己比較傳統
真係無辦法接咸雪糕

接受
晒左我幾有蚊

小豆島有幾伏先
諗緊去男女木島定小豆島

我都好後悔無玩激流
應該正好多

激流係咪都係同一個位玩?
晒左我幾有蚊

小豆島有幾伏先
諗緊去男女木島定小豆島

我都好後悔無玩激流
應該正好多

好似都係個度比錢
晒左我幾有蚊

小豆島有幾伏先
諗緊去男女木島定小豆島

我都好後悔無玩激流
應該正好多

咦 好似唔係
我睇返d相好似唔係同一個位起步
晒左我幾有蚊

小豆島有幾伏先
諗緊去男女木島定小豆島

我都好後悔無玩激流
應該正好多

咦 好似唔係

激流係土佐岩原果頭
下次真係點都要去玩激流
Btw 醬油雪糕

我自己比較傳統
真係無辦法接咸雪糕

接受

佢係甜甜地嫁
原來坐麵包超人席要講到明先
無講次次都俾普通指定席我

咁係咪可以唔去大步危都得
淨係去祖谷橋就夠
原來坐麵包超人席要講到明先
無講次次都俾普通指定席我

咁係咪可以唔去大步危都得
淨係去祖谷橋就夠

祖谷橋唔係要經大步危入去咩
晒左我幾有蚊

小豆島有幾伏先
諗緊去男女木島定小豆島

我都好後悔無玩激流
應該正好多

咦 好似唔係

激流係土佐岩原果頭
下次真係點都要去玩激流

唉 都唔知幾時先會再去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞