[多圖多字] 獨遊日本四國六日之旅

1001 回覆
113 Like 8 Dislike
岩岩係四國返到
四國真係一個好舒服既地方
我去左咁多日,都未見追有大陸人
同埋果到啲日本人暫時黎講好似都仲保持住對遊客既熱情
就好似我去大步危坐船果日
啲日本阿姨會同用廣東話你講:玩得開心啲
當你係下面等緊船果陣,佢地又係上面係到揮香港支旗
去完呢啲比較少人/悠閒既地方,完全唔想再去返東京/大阪同人迫

大步危果到接開香港團

我諗日本四大島應該四國最少遊客
但隨住HK EXPRESS高松開通後肯定多左港人遊客
岩岩係四國返到
四國真係一個好舒服既地方
我去左咁多日,都未見追有大陸人
同埋果到啲日本人暫時黎講好似都仲保持住對遊客既熱情
就好似我去大步危坐船果日
啲日本阿姨會同用廣東話你講:玩得開心啲
當你係下面等緊船果陣,佢地又係上面係到揮香港支旗
去完呢啲比較少人/悠閒既地方,完全唔想再去返東京/大阪同人迫

大步危果到接開香港團

我諗日本四大島應該四國最少遊客
但隨住HK EXPRESS高松開通後肯定多左港人遊客

數字上暫時四大島四國遊客最少
但係潛力股
尤其來自台灣既朋友數目真係好多
雖然HK EXPRESS高松開通左,但我覺得並唔會太過刺激港人去
畢竟好多香港人去日本都係飲食、購物為主
好似四國、鹿兒島、山陰呢d對大部分香港人都係比較悶
只有本身中意睇景先有興趣
黎緊會去四國
想報大步危個local tour
係咪要上網預約?
利申唔係好識日文
黎緊會去四國
想報大步危個local tour
係咪要上網預約?
利申唔係好識日文

係啊 用英文send email預約就ok
或者直接係呢條link報名
http://www.japanican.com/hk/tour/detail/RBS1Y01603YYC/?typecd=TOU&sbit=4&prfrom=0&prto=10000&typegrpcd=TPA
樓主真係好人 咁多伸手黨都逐個覆

算啦... 畢竟四國較冷門...未必搵到咁多料
去東京大阪都做伸手黨就抵屌
早排買左HK Express不同航點優惠

大阪入, 高松走

本身想買大阪周遊卡, 但之後發現 大阪->高松 新幹線 一程要 八千幾円, 有行李係咪唔搭得日本巴士(都要~4000円)

買JR 關西廣域 5天 9000円 係咪已經最抵?

大阪入, 高松走

本身想買大阪周遊卡, 但之後發現 大阪->高松 新幹線 一程要 八千幾円, 有行李係咪唔搭得日本巴士(都要~4000円)

有行李點解搭唔到巴士?

算啦... 畢竟四國較冷門...未必搵到咁多料
去東京大阪都做伸手黨就抵屌

哈哈 算啦
都習慣曬
我份人係幫到人咪幫

大阪入, 高松走

有行李可以搭日本巴士

如果你本身係關西都用得着JR 關西廣域Pass,就買呢個pass啦
但如果你本身係關西無乜用就搭高速巴士去高松啦
因爲大概都係4個鐘頭左右

大阪入, 高松走

有行李可以搭日本巴士

如果你本身係關西都用得着JR 關西廣域Pass,就買呢個pass啦
但如果你本身係關西無乜用就搭高速巴士去高松啦
因爲大概都係4個鐘頭左右

Thanks
不過真心覺得四國d人既英文都幾好,次次用英文講人地都明,就算唔明d local 又幫手翻譯,同埋真係好熱情
不過真心覺得四國d人既英文都幾好,次次用英文講人地都明,就算唔明d local 又幫手翻譯,同埋真係好熱情

佢地會google translate同我講野

我就少講野 好少溝通
但大部分我見都好nice
早排係其他forum都巴打都話係好多酒店都見到呢部機
問我其實係咩黎

搞到我都唔知係佢地單純定點

其實呢部機上面有d日文漢字寫住"有料放送"
係酒店需要你比錢既節目你覺得會係咩?
好明顯係愛情動作片啦

不過有d大型酒店聽聞都會有d最新正常電影要比錢
但一般經濟/商務酒店其實都係放各位巴打最愛既AV
而且好多都好新

利申 無比錢睇過
問我其實係咩黎

好明顯係愛情動作片啦

而且好多都好新

利申 無比錢睇過

我初初以為可以睇卡通片
買左

無野岩睇
問我其實係咩黎

好明顯係愛情動作片啦

而且好多都好新

利申 無比錢睇過

我初初以為可以睇卡通片
買左

無野岩睇

你講既卡通片係H個d?
問我其實係咩黎

好明顯係愛情動作片啦

而且好多都好新

利申 無比錢睇過

我初初以為可以睇卡通片
買左

無野岩睇

你講既卡通片係H個d?

買過一次啲av舊到仆街
問我其實係咩黎

好明顯係愛情動作片啦

而且好多都好新

利申 無比錢睇過

我初初以為可以睇卡通片
買左

無野岩睇

你講既卡通片係H個d?

買過一次啲av舊到仆街

所以我無買過
用手機/ipad上thisav好過
好似見到樓主😨
好似見到樓主😨

下 係邊見到我
召喚雷心
琴晚買左12月高松5日4夜......冬天去適唔適合
琴晚買左12月高松5日4夜......冬天去適唔適合

如果12月頭去都還好 但尾就唔得啦
而且始終郊外d 會凍d
不過好過1月去嘅 反正都買左
巴打講得好仔細 啱哂我呢啲未去過但想去四國既人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞