[多圖多字] 獨遊日本四國六日之旅

1001 回覆
113 Like 8 Dislike
巴打我想問大小步危個團呢 我click入去睇我去既日子佢話已滿 咁係咪冇架啦 即使到時到酒店叫staff訂都冇?sor好似問得有啲on9 個團係咪最好一定要join? 自由行會唔會唔好?

其實自己行都得
但個到啲巴士好疏
差唔多粒幾兩粒鐘先一架
你時間要 plan 得好好
我就是成功的例子
當然都要有啲取捨
我食嘢個到就係蔓橋附近是但揾咗間鋪仔食 (都好好食)
同埋我無去到平家家敷

我嗰個去個陣見到個觀光車差唔多成車都係香港人
巴打我想問大小步危個團呢 我click入去睇我去既日子佢話已滿 咁係咪冇架啦 即使到時到酒店叫staff訂都冇?sor好似問得有啲on9 個團係咪最好一定要join? 自由行會唔會唔好?

其實自己行都得
但個到啲巴士好疏
差唔多粒幾兩粒鐘先一架
我就是成功的例子
當然都要有啲取捨
同埋我無去到平家

我嗰去個陣見到個觀光車差唔多成車都係香港人

btw 如果你唔想煩就緊係跟 local tour
我去個陣都成日擔心趕唔到班巴士
樓上兩位巴打唔該哂 即係除左第四定五頁果條link之外 仲有其他local tour 既意思?

行入去就會有人招呼你啦
會叫你選擇邊一款車
我自己就選擇左有得轉波嘅單車 價值1000Yen / 5hrs
而另外有d更加靚嘅電動單車就再貴500Yen以上
以前觀光案内所其實係有500Yen/5hrs嘅淑女單車
但而加無左sosad

職員建議我5hrs可以踩去三里沉下橋
但我最後放棄
點解?
因爲我其實係出發前兩日先開始學識
我太虧
所以我都唔敢亂踩太遠
萬一失誤就客死異鄉

巴打係咪住香港/九龍 唔識踩單車
不過我上次去40010川 一口氣挑戰左42公里
中村去江川崎 沿途靚到不得了 又唔洗行回頭路
唔計影相都係踩左唔夠3個鐘

btw我相信高松間airbnb 我同你都係揀左同一個host
係咪都係女人account但有個呀伯招呼你

係呀 由細到大都係九龍人
所以我d踩單車技術.....

Airbnb應該係一樣host
算係咁 夠平
樓上兩位巴打唔該哂 即係除左第四定五頁果條link之外 仲有其他local tour 既意思?

應該冇其他local tour喎
一般都係古董巴士
你試下直接email比果個公司啦

其實自己行都得
但個到啲巴士好疏
差唔多粒幾兩粒鐘先一架
我就是成功的例子
當然都要有啲取捨
同埋我無去到平家家敷

我嗰個去個陣見到個觀光車差唔多成車都係香港人

我都係自己行 輕鬆無難度
d觀光車全部都係香港人
我一走 佢地就到 然後一大堆廣東話
巴打唔帶女女既話可以去丸龜站附近既東京書店行下
九月會去

唔識日文睇唔明呀
九月會去

記得要仔細Plan定haha
九月會去

最大問題係大步危啲巴士
因為我閒日去,所以join唔到團

唔識日文睇唔明呀

咁去信長信店

唔識日文睇唔明呀

咁去信長書店
九月會去

最大問題係大步危啲巴士

咁更加要望清楚巴士班次
九月會去

最大問題係大步危啲巴士

咁更加要望清楚巴士班次

網上資料真係唔多,如果參觀祖谷蔓橋最好預幾耐好
驚預得少又怕急,走馬看花,預多太又怕趕唔到巴士
九月會去

最大問題係大步危啲巴士

咁更加要望清楚巴士班次

其實條橋大概預45分鐘至一個鐘時間左右會好d
因為嗰度影相真係幾靚
反而大步危峽真係游完船河就可以完
九月會去

最大問題係大步危啲巴士

咁更加要望清楚巴士班次

因為嗰度影相真係幾靚

上次我就係去完大步危峽先再去祖谷蔓橋
九月會去

最大問題係大步危啲巴士

咁更加要望清楚巴士班次

因為嗰度影相真係幾靚

其實呢啲地方要我留兩個鐘都唔介意
睇返巴打個遊記,最後去大步危峽行返去jr大步危站都幾好,可以欣賞耐啲 ,同埋唔算好遠
四國其實可以踩單車踩大半日,島波海道或四萬十川(又分中村出發或江川崎出發)

遲下想試下江川崎站踩落中村,中間睇沉下橋同清流

仲有東南同西南兩個島岬都可以去下,不過交通真係麻煩少少

江川崎踩落中村要幾耐呢?
九月會去

最大問題係大步危啲巴士

咁更加要望清楚巴士班次

因為嗰度影相真係幾靚

咁樣會好D?
九月會去

最大問題係大步危啲巴士

咁更加要望清楚巴士班次

因為嗰度影相真係幾靚

咁樣會好D?

我果陣係
因為我plan埋時間去坐麵包超人列車

最大問題係大步危啲巴士

咁更加要望清楚巴士班次

因為嗰度影相真係幾靚

咁樣會好D?

冇乜分別啊
我係橋-->峽
四國其實可以踩單車踩大半日,島波海道或四萬十川(又分中村出發或江川崎出發)

遲下想試下江川崎站踩落中村,中間睇沉下橋同清流

仲有東南同西南兩個島岬都可以去下,不過交通真係麻煩少少

江川崎踩落中村要幾耐呢?

呢個好難答你 唔知你踩單車點
你可以search下有d完成曬成個沉下橋嘅遊記
不過數量都好少

最大問題係大步危啲巴士

咁更加要望清楚巴士班次

因為嗰度影相真係幾靚

其實呢啲地方要我留兩個鐘都唔介意
睇返巴打個遊記,最後去大步危峽行返去jr大步危站都幾好,可以欣賞耐啲 ,同埋唔算好遠

蔓橋我真心唔捨得走
個環境太靚
剩係去過高松留名

為左去佐柳島影貓

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞