[多圖多字] 獨遊日本四國六日之旅

1001 回覆
113 Like 8 Dislike
樓主,如果小豆島,金刀比羅宮同栗林公園,呢3個景點3揀2你會點揀
四國其實可以踩單車踩大半日,島波海道或四萬十川(又分中村出發或江川崎出發)

遲下想試下江川崎站踩落中村,中間睇沉下橋同清流

仲有東南同西南兩個島岬都可以去下,不過交通真係麻煩少少
樓主,如果小豆島,金刀比羅宮同栗林公園,呢3個景點3揀2你會點揀

哈哈 大難題
我會揀小豆島同栗林公園
因為金刀比羅宮比較辛苦 而且唔太值花咁多腳骨力去
四國其實可以踩單車踩大半日,島波海道或四萬十川(又分中村出發或江川崎出發)

個邊就真係偏遠d
交通要check得好仔細
但睇相就覺得一流
個港女雪糕真係好好食 之前去米子係條街得幾度都要買黎食
我男友去四國有學整烏冬 返黎整比我食
同埋巴打有冇去過東北 我6月頭去 會唔會熱

我都係六月頭去
同香港差唔多 冇咁熱

我未試過6月去呀
樓上巴打話冇香港咁熱

都好sweet喎整手打烏冬比你
我而家已經掛住個雪糕
樓主有冇去睇貓
四國我差德島同香川既島/高松市內未玩,希望可以快d去埋咁就叫做去過晒
睇你d相去德島都比想像中多野玩同睇
留名 好快會去

我未試過6月去呀
樓上巴打話冇香港咁熱

我而家已經掛住個雪糕

6月唔知,四月尾去左9日東北凍到仆街 歐洲-2,3度都冇咁凍

我未試過6月去呀
樓上巴打話冇香港咁熱

我而家已經掛住個雪糕

6月唔知,四月尾去左9日東北凍到仆街 歐洲-2,3度都冇咁凍

唔該曬兩位巴絲打
我唔想太熱 最好涼涼地有陽光
樓主有冇去睇貓

冇呀 我怕怕地小動物
四國我差德島同香川既島/高松市內未玩,希望可以快d去埋咁就叫做去過晒
睇你d相去德島都比想像中多野玩同睇

德島縣我覺得可賞性幾高
係夜晚少d消遣姐
諗住7日去哂4個地方

栗林公園聽講係伏

栗林公園聽講係伏

栗林公園要揀時候去3 4 10 11 12月應該係ok
但其餘月份就相對周圍綠色少d睇頭
樓主可唔可以再放多啲相
你當個post係私人album得架啦
好遊記
不過好怕d 人講人多 ,你去就得 人地去又唔得咁

個邊就真係偏遠d
交通要check得好仔細
但睇相就覺得一流

足摺岬我自己揸車去都覺得吊腳
我2月去仲要落大雨
參拜果班真係比個服字佢
樓主可唔可以再放多啲相
你當個post係私人album得架啦

好啦
等我禮拜二返到香港就擺多d啦
好遊記
不過好怕d 人講人多 ,你去就得 人地去又唔得咁

哈哈 不過確實人多係一個掃興點
尤其明知平時95%嘅日子都係無乜人
就更加覺得自己不幸
樓主你唔係要出個人感受咩
我等左好耐喇
樓主你唔係要出個人感受咩
我等左好耐喇

係啊 sorry久等!!
呢幾日係泡菜國
做足4日我老母咕喱
所以都唔記得左
樓主可否幫手睇睇

D1 金刀比羅宮 丸龜市過夜
2 丸龜市內玩 丸龜市過夜
3 丸龜市>高知市 高知市過夜
4 高知市>四萬十川>高知市 高知市過夜
5 高知市>三好市>小步危大步危>大步危過夜
6 大步危>德島市>鳴門市 鳴門旋渦 鳴門市/德島市過夜
7 返高松市 高松市過夜
8 高松市Shopping>上機

大概定咗 唯獨Day 6 唔肯定喺鳴門市定德島市過夜好

住鳴門嘅話酒店就會近大橋 有海景睇 但就無機會喺德島市睇夜景 同埋日頭喺德島市嘅時間都會少啲

住德島就有德睇夜景 同埋可以喺德島耐啲 因為見你喺德島市都多嘢玩 但就無咗個海景酒店

另外係咪鳴門旋渦一日有兩次 上午10點到同下午4-5點?

喺德島市過完夜之後早啲起身睇上午嗰轉趕唔趕得切
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞