[多圖多字] 獨遊日本四國六日之旅

1001 回覆
113 Like 8 Dislike
今日最後一日

一定會好唔捨得!
留名, 準備8月尾去廣島+四國
留名, 準備8月尾去廣島+四國

我8月中去廣島+四國
落左車就跟住指示牌一直行落去
沿路都係馬路
大家要小心

行到黎呢個分叉口
左邊係去橋入口
右邊就係行車+行人橋

我建議大家先往右手邊行一行

因爲行到橋中間可以飽覽成條祖谷蔓橋啦!
一定要係度打個卡先

然後就出發啦!

祖谷蔓橋過橋費係500Yen
平到絕!

個個都扶住行
可想言之都好得人驚

其實我本身係有畏高
我對於行呢條橋我真係好驚
但一諗到條橋真係好正就鼓起勇氣踏出第一步

比大家往下罅隙
真係好闊
我估計鞋碼35以下都可以成隻腳穿過去

係條橋望出去好靚
川流不息、綠草繁蔭

我一邊影相一邊行
行左7-8分鐘終于行左一半
雖然一般原因係我太小心翼翼
但另一原因係其他人都行得好慢
所以我都係繼續影住相前進

就快到我去到終點啦
有少少唔捨得
想繼續瘋狂自拍!
但唔比你地睇

完成個刻有種喜悅在心頭

行前少少就會見到個瀑布
叫做琵琶瀑布

我好餓,所以係隔離食店買左串野
最頂係薯仔,然後係方形魚蛋,最底係蒟蒻
醬汁係麵豉醬,都好多,搞到有少少咸

係琵琶瀑布對面有條樓梯可以落去小溪旁

呢度都好舒服
而且都可以影到好多靚相

水係好清
大家去的話千祈唔好整到周圍污糟曬

逗留左一陣我就行返上去我一開始講嘅行人行車橋度

我唔知呢d叫咩花
我純粹覺得好靚

配合埋條橋

大家黎四國一定要去啊!!!!!!

巴打呢度留左幾耐?hea唔hea到兩個鐘?
沿路都係馬路
大家要小心

行到黎呢個分叉口
左邊係去橋入口
右邊就係行車+行人橋

一定要係度打個卡先

然後就出發啦!

平到絕!

個個都扶住行
可想言之都好得人驚

其實我本身係有畏高

比大家往下罅隙
真係好闊

係條橋望出去好靚
川流不息、綠草繁蔭

我一邊影相一邊行

就快到我去到終點啦
有少少唔捨得
想繼續瘋狂自拍!
但唔比你地睇

完成個刻有種喜悅在心頭

行前少少就會見到個瀑布
叫做琵琶瀑布

呢度都好舒服
而且都可以影到好多靚相

水係好清

我唔知呢d叫咩花
我純粹覺得好靚

配合埋條橋

我個人認爲絕對可以
就算唔夠 你都可以係度食埋個lunch
沿路都係馬路
大家要小心

行到黎呢個分叉口
左邊係去橋入口
右邊就係行車+行人橋

一定要係度打個卡先

然後就出發啦!

平到絕!

個個都扶住行
可想言之都好得人驚

其實我本身係有畏高

比大家往下罅隙
真係好闊

係條橋望出去好靚
川流不息、綠草繁蔭

我一邊影相一邊行

就快到我去到終點啦
有少少唔捨得
想繼續瘋狂自拍!
但唔比你地睇

完成個刻有種喜悅在心頭

行前少少就會見到個瀑布
叫做琵琶瀑布

呢度都好舒服
而且都可以影到好多靚相

水係好清

我唔知呢d叫咩花
我純粹覺得好靚

配合埋條橋

我個人認爲絕對可以

我果陣平日去
無野食
最近出左個越南峴港遊記
希望大家支持下啦
https://lihkg.com/thread/318830/page/1
沿路都係馬路
大家要小心

行到黎呢個分叉口
左邊係去橋入口
右邊就係行車+行人橋

一定要係度打個卡先

然後就出發啦!

平到絕!

個個都扶住行
可想言之都好得人驚

其實我本身係有畏高

比大家往下罅隙
真係好闊

係條橋望出去好靚
川流不息、綠草繁蔭

我一邊影相一邊行

就快到我去到終點啦
有少少唔捨得
想繼續瘋狂自拍!
但唔比你地睇

完成個刻有種喜悅在心頭

行前少少就會見到個瀑布
叫做琵琶瀑布

呢度都好舒服
而且都可以影到好多靚相

水係好清

我唔知呢d叫咩花
我純粹覺得好靚

配合埋條橋

我個人認爲絕對可以

我果陣平日去
無野食

咁你留左幾耐?
最近出左個越南峴港遊記
希望大家支持下啦
https://lihkg.com/thread/318830/page/1

一定睇啦
最近出左個越南峴港遊記
希望大家支持下啦

一定睇啦

多謝支持!!!!!
自推先
嘩!必搶!高松單程$81咋!HK Express飛高松單程$81起!出年3月24日前出發
https://flyagain.la/54756

有高松搶呀
嘩!必搶!高松單程$81咋!HK Express飛高松單程$81起!出年3月24日前出發

有高松搶呀

頭先見到 係GOOGLE就搵到你個BLOG
我都想去阿
BTW 你用咩無反

有高松搶呀

頭先見到 係GOOGLE就搵到你個BLOG
我都想去阿
BTW 你用咩無反

咁容易揾到我個blog架咩

去啦!真心推介

我用cheap cheap canon m3 配 18-55mm
都唔係d咩新機啦
巴打 想問下你鳴門渦之道個到點樣
準備自駕去 有無detail睇下
同埋小豆島係唔係周圍都有素麵食

渦之道我應該係遊記入面有講wo
如果你撞正有漩渦既時間去咪正囉
好似我個日小潮 游完船河再上渦之道已經趕唔切 個漩渦已經byebye左

http://blog.ulifestyle.com.hk/blogger/kky1216/
一係你直接上我個blog度睇會清楚d
鳴門--> 6日獨遊四國遊記(8)

小豆島出名素麵,但絕非周圍都有
因爲小豆島係一個了無人煙既地方
所以食肆都唔多

好似我個日小潮 游完船河再上渦之道已經趕唔切 個漩渦已經byebye左

http://blog.ulifestyle.com.hk/blogger/kky1216/

所以食肆都唔多

因為我預左lunch係小豆島食,所以想睇下你有無推薦邊間或者邊個位多餐廳小小
就夠鐘 搶到就去

睇你遊記 四萬十川好正 條橋都差
好多觀景台個景都好舒服
就夠鐘 搶到就去

好多觀景台個景都好舒服

一張81都見唔到
就夠鐘 搶到就去

好多觀景台個景都好舒服

一張81都見唔到

咁慘
不過有時d買去送回你都可以留意下 都係7舊幾
算reasonable

所以食肆都唔多

因為我預左lunch係小豆島食,所以想睇下你有無推薦邊間或者邊個位多餐廳小小

小豆島有兩三間餐廳都多人食
一間係風車對落個路口
一間就係池田港個帶
就夠鐘 搶到就去

好多觀景台個景都好舒服

一張81都見唔到

咁慘
算reasonable

有無賣得咁快
就夠鐘 搶到就去

好多觀景台個景都好舒服

一張81都見唔到

咁慘
算reasonable

有無賣得咁快

未賣 IT FIX緊
就夠鐘 搶到就去

好多觀景台個景都好舒服

一張81都見唔到

咁慘
算reasonable

有無賣得咁快

有時係出平飛太少
有次8蚊 每日出3 4個quota
搞到我同我朋友買唔到峴港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞