發現身邊好多朋友計劃緊移民,其實真係好唔開心

659 回覆
1610 Like 139 Dislike
其實會唔會得我一個咁戇鳩留低?

係, 而且係真係好ON9

都已經離開過支那呢個地獄, 唔介意走多兩步啦
我自己既career path都已經唔係諗香港果個,而係英國果個
原本期待會打仗
哦 咁香港點?

拿講明先,如果你一直好憎香港,that’s fine

我針對只係話其實好愛香港好唔想走冇得揀嗰班,其實你點會冇得揀
你先制衡咗777先講制衡大陸 留係度只會留我地「接受」中國,依一代要硬食,下一代就由細教育開始。留低建設最後只會令中國更加壯大
事實上支共係全球問題
逃生門開左,高危人士走係好合理
Local?
除咗台灣,而家開救生艇嘅地方全部都係多元種族嘅國家
你唔特別圍爐嘅話根本唔難融入
我由細到大都好想離開香港 但而加發現自己根本就走唔到
過黎睇下當旅行預2個月,而家個零月已經試到

知道有伏未做野已經日日有新鮮事發生,由落機持續到而家個幾月,拉都俾人拉過,可能我真係極黑掛
由零開始嘅

我絕對鼓勵人試下
唔拋棄既做藍絲都係無可厚非,反抗被拉亦係無可厚非
仲有萬用黨安法洗黑錢
大家都盡左力,改變唔到都冇計,
係時候為下自己,為下一代打算
人地搞咁多野就係想你地靜, 遍遍你地就自動走人還給大陸一個寧靜既香港自己諗清楚有無做錯野先, 仲學人講光復香港
你去過外國未
想問而家講緊流亡定講緊移民?
又岩,依家興講走難
只要你肯放棄追新聞 唔理政治
做一隻真。港豬
你會發現一切如常 返工放工放假去打卡
只要你肯咁做 喺香港生活其實唔係咁差
上網內容唔好盡信,有好多五毛擾亂視線,亦會有人比五毛影響咗自己思維然後講埋一份,最重要係你要有你自己嘅批判思考
我無潑冷水

你講好 自己嘅決擇黎

所以移唔移民係要考慮清楚
樓主 我選擇留低 最少有我同你一樣on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞