發現身邊好多朋友計劃緊移民,其實真係好唔開心

659 回覆
1610 Like 139 Dislike
仲有得打既時候
香港人唔支持天琦,唔支持本土,唔驅蝗,唔罷工

到連投票,捐錢都比人屈
就快連地主都要加租趕絕黃店既時候
先話留低仲有得打

太遲啦
我留左5日。完全對呢度無好感

一出車站已經覺得呢度唔精神
呢個情況留得低多數係年紀大唔想再接受新環境同真係好buy中共統治既一套。
而家我揀岩區住

日日落街見度既人都精神d。醒神d。條街homeless都少d
我行都未行入去已經俾人拉左

btw,巴打我喺某一個谷都聽過一樣既野
crime rate 低好緊要

而家我住地方我敢一條友 出街行公園
其實我好撚憎香港...
收入唔多先應該走wo,就算去到人工一樣但屋又大啲仲養到車,人工低走先無得輸阿
gym房我都揀間少人去既

之前join左jd gym多人過旺角
總之。有咁南去咁南

揀返個正常社區住

包你精神爽利
唔捨得還唔捨得,想移民真係要快行動,越遲越唔着數,例如外國樓越嚟越貴、適合移民人士既工越嚟越少、香港樓越嚟越唔值錢...
“會唔會得我on99留喺度”
唔會 因為現實無咁多人有條件走到
其實係我角度依家得20萬都未必走到,又要買屋同買車都未必負擔得到。屋企人方面又話咩移民好難搵到工做點點點,諗起依樣嘢真係好頭痛。
利申:有BNO
r緊j報左間近既諗住朝候早9點零去,少啲人好啲,主要係唔知做乜極黑係trouble engager廢事又出事

本身諗住喺度試下打個零月工,不過而家算了

本身
冇人講到好偉大
只係希望keep到團火
我搵左間最少人遠離市中心既gym

精神爽利

無麻煩人

全場得我一個asian
個人建議有小朋友走
人材走
有錢佬走
歷史既巨輪唔會因為留戀而停底,依家只有盡力令將來行向正確既路上。

如果我地能夠團結,係其他國家都可以形成一股政治力量先有機會可以報到仇。

大家都加油啦。

回歸後,香港已經一去不回
有人辭官歸故里
有人漏夜趕科場
要去要留,互相尊重
亦唔需要唔開心
我相信全場得一個asian應該都常態黎

雖則好少,但見到啲asian都係身型麻麻應該都冇乜人會去操
搞咗成年去美帝
我身邊一個朋友都無講過
萬一去唔成好柒
會等到領事館批咗先講
咁要睇你可唔可以捨棄屋企人,如果你單身寡佬去到外國有份工嘅話基本嘅生活已經有保障,唔洗太擔心wo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞