發現身邊好多朋友計劃緊移民,其實真係好唔開心

659 回覆
1610 Like 139 Dislike
唔想留喺一個無法改變現狀嘅地方
捱埋佢啦Ching, 之後搵個Crime rate 低啲租盤住啦
我唔覺走果班會keep到團火喎
走係好正常但唔好講到咁偉大
房屋台,炒股台撚繼續吹奏啦。
理能得你
臭港自己慢慢玩
個人經驗禁岩姐,我都試過返工比狗禁同上索帶呀,我都係個人經驗,但最慘係有好多香港年青人都有呢個個人經驗,呢度就係個分別。
維穩撚,炒樓,炒股撚會叫你唔好走,走咗正仆街,賤過地底泥。
呢個post 已經有幾隻。
預黎得3個月貨仔睇環境唔想蝕

轉頭去gym房,睇下有冇野,底線係操緊咪撚搞鳩我,依個都仆街就真係閃了
好彩我從來都冇講過自己好撚鍾意香港
係呢度生活真係比死更難受
互𨳒 踩人上位 批鬥不嬲都係香港人特色,都唔係咩新鮮嘢
你去南部行一轉就明。

比較中產地區既人唔會著hoodie,波鞋出街。全條街d人d樣正常好多
都係嗰句
仲有餘錢嘅就唔好為八舊水蹉跎兩個月
做返少少research再決定喺邊度落腳
岩!有啲都係真正付出過血汗既,只係大家選擇既路唔同。冇絕對既對錯
走啦大陸狗
講到有得揀咁
心水清,宜家係有班人睇唔過眼人地唔係用同佢地一樣既抗爭手法,只有你個套冇人個套,同共黨有咩分別?
我一直都想移民去英國,但無奈嘅係自己收入搵得唔多,加上唔知點同屋企人講想走嘅念頭。有時真係度諗人地可以走得,點解我仲咁戇鳩留係香港,亦都諗過死咗去一了百了。
講下啫
提出嗰個人都係講笑咁講
咁我覺得走有走嘅用處
淨係攞晒錢走已經夠政府煩

[公告]川 婆 婆 fb Del 人 留 言 可 能 係 藍
https://lih.kg/2313441
㩒個制就見到啦,飛過到都係訓一晚嘅事,只要係地球距離就唔遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞