發現身邊好多朋友計劃緊移民,其實真係好唔開心

659 回覆
1610 Like 139 Dislike
分化五毛遲咗留言
無糧出啦
我冇屌人移民
係我share我自己經驗
之後想移民既就屌柒我我先還拖
我都有frd走,唔通我又屌柒佢咩
連人帶錢走佬係香港人攬炒中共嘅重要一步
多一個香港人留喺度
等於多一舊錢俾中共割韮菜
最撚搞笑就係有班上晒岸既藍絲就話走佬, 點知有班連陸地都見唔到既黃絲又話跟住一齊走, 仲之後拉隊叫人一齊走/屌人唔走
借追黎嘅地方,借返黎嘅時間,easy come easy go
文宣post,法庭post,罷tvb post 一直沉底,你應該知道發生咩事,有一班五毛長期駐紥呢度,然後不斷放負,我俗稱為踩港撚,有九成都係五毛(其餘一成就係弱智跟風on9)目的旨在消滅香港人對自己嘅自信、自豪感、優越感,同埋對彼此嘅感情,製造互不信任、互相猜疑、自暴自棄嘅氛圍,從而穩定政權。
遊擊隊首先要有軍火,咁你諗下香港既黑社會有邊個唔親中?

除非出現港獨派黑社會
我成世人有三分之一嘅時間喺外國
讀過書做過 expat
多元種族嘅去過
單一民族嘅都去過
你感受過公平 有法治既社會
係唔可能倒退去落後社會
第時D細路讀書讀乜?
講野唔可以講乜?
警犬行過拉你入後巷屌又得 反抗就叫襲警

有小朋友有行動力既已經走左
仲有一大班人等緊正式出政策先走
反正冇細路 有咩事死左都係自己既事

睇下新疆係點
再睇下健康碼
你就知唔走就等死
個香港搞成今日咁就係班藍絲同廢老搞到咁, 玩串左個party就走佬, 點知有班傻9又自稱自己黃又話跟住一齊走, 唔知咩玩法轉頭睇死又有人屌9我
咁唔怪得你會咁睇
真呀屌
我大伯同二叔去左加拿大賤撚過藍屍
自己入完藉叫啲仔女返香港讀書做野
跟本當香港係過渡區有錢搵就返來,有咩事就第一個走,然後就日日係到講風涼話既人渣

最撚仆街係我阿姨嫁左個美藉有錢佬入左美藉日日係到屌美國唔好,屌你老味有人用鎗指撚住你個閪頭入藉咩
真 感受好深
上年尤其係十幾二十歲嘅人一路抗爭 揾命搏
另外有批人三四十就要bno 平權
到而家我仲係覺得後生嘅抗爭者好似condom 咁/ 被利用
非分化 但真係覺得心理不平衡
每個人都有權選擇自己既生活方式,我支持你

不過最好有最壞既打算同最周詳既計劃
對唔住,依家香港沉淪了,別回望過去
巴打

其實有能力移民 但真係唔甘心咁就走 同埋移民都需要適應同搵食

香港先係香港人嘅地方 世界上冇第二個香港
收皮啦大陸仔
多謝你呀巴打,無論未來變成點都好啦,多謝你同我哋一齊做我哋最愛嘅香港人。

我到呢一刻都相信香港唔會死㗎,縱使狀況好差,差到去移民呢兩個以前唔會出現係我腦嘅字,都出現過。

但無論如何,共勉之
兩條戰線嚟喎
唔係一路都話兄弟爬山㗎咩
on9 天琦都係你口中嘅大陸仔啦

2020年仲講出生論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞