發現身邊好多朋友計劃緊移民,其實真係好唔開心

659 回覆
1610 Like 139 Dislike
「我真係好撚鍾意香港」對於我嚟講係中意某班香港人做過既事,而唔係個石屎地
真係好悶 啲景啲路係靚呀 初頭去到都覺得wow 過多排就不外如是 就掛住香港得閒搭吓叮叮 搭吓船 放假一粒鐘就可以由城市去到郊外 想食咩都係附近 頂盡搭車就去到 ...

不過都係到長大唔捨得

最衰都係777 DKLM
我就係放棄咗
死支那仔
唔係回覆佢 但自己US 都返咗黎
但係最怕第時有起事上黎想走都走唔到
佢今日搞9有頭有臉ge政治人物,難保佢聽日唔會搞埋我地依啲小人物
依家搞埋啲全民檢測傻ge都知佢想點啦,所以我屋企人都係咁所以先想早啲走,唔想比個極權政府控制住
以上問題對於有錢人唔係問題
true
多謝巴打
我其實到最後都係想返香港,奈何依家咁既情況真係好唔樂觀,好彩既係我有班朋友係個邊讀緊書,應該都會長留係個度,叫做有堆朋友陪下
多謝你
如果佢接受到「全面管治」
中共未來各個社會階層最需要嘅就喺有大陸背景而熟香港嘅新移民
睇得移民外國咁慘又要前人經驗又要互助小社區
埋沒到「良心」嘅話其實有大陸背景留喺香港有發圍嘅機會喎
發展肯撚定比移民什至而家更好...
咁留喺度對新移民都係一個值得考慮嘅選擇吖
個班全部25狗黎 放棄我地
走la 講到你鐘意既香港唔同左有咩理由留係到?
大佬系邊個都未認清
留港得兩種人
順民+奶共

似你想引戰多啲
事實就係咁
唔敢面對現實?
仲以為支那會比自由空間比香港人?
而家支那人不單止睇唔起香港人, 直頭係懷恨在心想玩L死你, 尤其係新一代直頭當晒所有港青都係反中亂港嘅洋奴漢奸, 要趕盡殺絕而後快

完全同意
你邊忽見到香港人做順民? (藍屍港豬唔計)
定係全民勇武先唔叫順民?
姐係長期駐紥呢度既五毛係吹風叫人移民嗰D?
真心問
屌人唔移民嗰啲
第八個

見到d小朋友都岀黎
我想保護佢哋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞