(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(6)

1001 回覆
207 Like 3 Dislike

未幾,門敞開,一名皮膚黝黑的中年人與我打了個照面。

那人一臉詫異,道:「你係邊個啊?仲咩入去阿麗間房啊?」

待續

我黎食布甸既
等等,布甸阿媽台灣人?又同大9志世交?
布甸老豆會唔會dup柒成皇志
等等,布甸阿媽台灣人?又同大9志世交?

醒到咁款既你
屌 劉備 曹操都出埋,韓俊係咩三國人物?btw點解春巴改鳩d 幫會 大佬名要咁畢

韓俊都唔識
打一次三國誌應該

幫會大佬個名跟古人
點都好聽過瓜瓜菜菜 豬牛雞啦

你睇下新聞啲社團中人個名

排骨 生菜
屌 劉備 曹操都出埋,韓俊係咩三國人物?btw點解春巴改鳩d 幫會 大佬名要咁畢

數字應該等於14x
真技安應該等於新義x
果仁應該等於x合桃

有無錯?

我無咁嘅意思

你自己亂諗咋

好多野自己領會到
知就算唔使講出口

韓俊都唔識
打一次三國誌應該

幫會大佬個名跟古人
點都好聽過瓜瓜菜菜 豬牛雞啦

你睇下新聞啲社團中人個名

排骨 生菜

公海笑到癲
咁都未扑到
追到live ~
春巴正野

爸打,我記得你好似第一二個POST已經留名

個個post都有留名
繼續推post
咁搞可能係俾布甸老豆扑

個頭
春巴我打齊左三國志13代都記唔起有人叫韓俊既
係咪化名?

何進?
係咪化名?

何進?

😂

究竟係邊個
Chapter 60 療傷(下)

眼前這個有布正麗家裡鎖匙的人,毫無疑問就是布正麗的爸爸。

面對布正麗爸爸咄咄迫人的目光,我酒醒了大半,從他臉上流露出的神情,我知道他在想什麼,我連忙解釋道:「世伯,我係布正麗嘅同學,佢唔開心,叫我上嚟陪佢飲酒,雖然間房得我同佢兩個,但係我地只係飲酒,咩都無做過架。」

布正麗的爸爸一臉懷疑道:「你咁夜走上嚟,入咗阿麗間房,你話手指尾都無掂過佢,你當我傻仔啊?」

「哦,咁我又唔係無掂過佢,掂過佢塊面咁囉。」我瞧見布正麗的爸爸雙目冒火,立時辯解道:「世伯,真係淨係塊面嘖!…最多都係唔覺意揩到手指尾嘖!」

布正麗的爸爸怒氣沖沖地道:「你個仆街仔,打你一身先交畀差佬!」

布正麗的爸爸向我走來,我連忙走向客廳的飯桌,飯桌把我們阻隔在兩邊,我道:「嗱!世伯,我都係住係依條村嘅!大家街坊街里,有事慢慢講,好唔好?」

布正麗的爸爸,怒道:「我打完你一身再講。」

我喊道:「喂!布正麗,妳快啲醒喇!妳老豆就嚟斬開我十八碌喇!」

布正麗的爸爸,問道:「點解我地喺出面咁嘈,阿麗都未醒架!你條仆街仔畀咗咩野阿麗食啊?」

「無啊!世伯,一係你入房睇下佢點先啦!」

「你當我傻仔啊!我一入房,你實走咗去架!」
布正麗的爸爸從飯桌的另一邊走過來,我立時從相反方向走去,我的眼角眉梢瞥見布正麗的爸爸拿起了地拖棍,看來他真的想動真格,我瞧見大門仍然敞開,立時沒命似的逃出屋外,推開了防煙門,我靈機一動躡手躡腳走上了一層,再屏息靜氣。

未幾,防煙門再度打開,布正麗爸爸先自言自語道:「條仆街仔走得咁快嘅!我就唔信追你唔到,捉到你就成支地拖棍塞入你屎忽到。」

半晌,我聽到腳步聲漸遠,我悄悄的探頭向下一看,瞧見布正麗爸爸的身影正向地下的方向遠去。

我不禁吁了一口氣,輕聲道:「痴線架!話唔係兩父女都無人信,衝動到死,都唔聽人講野嘅,我咩都無做過,都要通我櫃。」

我害怕他會回頭找我,我立時走上了一層,再從另一邊樓梯落到地下。

我害怕途中會碰上布正麗的爸爸,我蹺了遠路回家。

回到家裡,我的心仍然跳得十分快,想到剛才差點菊花不保,我真的猶有餘悸。

翌日,回到學校,我把這件事對布正麗說。

她聽畢,哈哈一笑,道:「係咪啊!我都話我老豆好緊我架啦!」

我沒好氣道:「小姐,妳係咪錯咗重點啊?妳都唔知妳老豆幾咁恐怖,我尋晚差少少就要蘿柚插住支棍返屋企喇!」

「一場誤會,一場誤會嚟嘖!」布正麗打量我的臀部一眼,笑咪咪道:「你依家咪無穿無爛囉!」

我怒道:「妳依家就笑得出囉!我尋晚同妳阿爸講我咩都無做過,佢又唔肯聽。」

布正麗安撫道:「我今朝鬧咗佢架喇!佢都覺得唔好意思,話下次請你食飯補數。」

「吓!唔駛…咁客氣喎!」

(待續)
下次見岳父了
係咪化名?

何進?

😂

究竟係邊個

Yes
何進
要見家長
會唔會布爸自從尋晚就認定成皇志做女婿

睇黎 你同大鳩志距離愈來愈遠了

如果佢同大鳩志距離越來越遠
咁你同佢就係兩個星球既人

如果佢同大鳩志距離越來越遠
咁你同佢就係兩個星球既人

正解 學姐 你冇行啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞