(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(6)

1001 回覆
207 Like 3 Dislike
Daily push
等等,中一之後琛琛無見過布甸,布甸見返琛琛應該唔會自稱布甸,應該自稱啫喱
其實布甸今晚發夢應該慶幸中一被琛琛搶左孫權,否則…
「就嚟十六,但係我思想較為成熟,我接受到個真相,可以處理依件事嘅!」

那名較年長的女警,打量了我一會,才道:「睇你個款都幾老成下,一時搵唔到佢父母都無法,好啦!件事係咁嘅…」

原來大概中午的時候,有人發現全裸的顧琛琛暈倒在荃灣德華公園,她被送進仁濟醫院時,除了身體異常虛弱外,精神還處於極度驚惶的狀態下,醫生要為她注射鎮定劑,才可以為她檢查身體,發現她的身上有很多傷口,下體、肛門撕裂,而且血液裡還含有海洛英的成份,相信遭人虐打、強暴了一段日子。

儘管呂靜宜並不認識顧琛琛,但聞得顧琛琛的悽慘遭遇亦不禁掉下淚來。

我憤然道:「咁妳地拉咗湯仲謀同周平泰依兩條仆街返嚟未喔?」

年長女警搖頭,道:「我地仲未同到受害人落口供住,不過會有相關同事跟進。」

我們又問了其中一名巡房的醫生,究竟顧琛琛的情況如何?

得到的答覆是要留待進一步的觀察,不過暫時看來顧琛琛在肉體和心靈受到了嚴重的傷害,日後可能會有很多後遺症。

此時,我們聽到病房來傳來了管佳莉的驚呼聲道:「琛琛,妳做咩啊?」

我們立時打開房門,走進病房內。

我看到顧琛琛以一排殘缺不全的牙齒,咬著布正麗的手,鮮血沿著顧琛琛的嘴角滴下,但淚眼迷離的布正麗只是一臉溫柔地以另一隻手撫著顧琛琛的臉頰,安慰道:「琛琛,依家無事架喇!無人再傷害妳架!」

(待續)

流血 ?如果琛琛有aids 雞扒 rip
終於追到live!最近穿越系的小說都係講到主角好勁,一個人可以改變所有野,成皇志相對黎講平凡好多,亦都貼地一d,雖然因為有前塵經驗,佢都係會比平常人勁d,但唔會話勁好多,最後有好多人支持你架春巴!
辛苦就休息下啦.我會等你
管雞可以去死
連顧琛琛都冇死 咁靜宜可以去報到了
春巴 加油 一直支持你

咁又唔好
佢細波啫, 冇罪嘅

都係巴打你公道d

原來大概中午的時候,有人發現全裸的顧琛琛暈倒在荃灣德華公園,她被送進仁濟醫院時,除了身體異常虛弱外,精神還處於極度驚惶的狀態下...

冇身份証明文件係身又神志不清, D差人點知佢係顧琛琛?
要搞個故事mind map
好好睇
add oil
真係要抖下先
去唔返個狀態

成個人好攰
最緊要個故得
我唔介意幾日先返黎睇一次
最怕爛尾或者變低質
你寫得好寫十年我都睇
反正另一個故都睇咗好多年
加油 有心寫既話幾耐都等你
魔瞳追左幾年都係追
魔瞳追左幾年都係追

我都係睇魔瞳啊
魔瞳追左幾年都係追

希望唔好耐過佢

其實我好欣賞佢

十年堅持

投身社會好難有時間做自己野

就算有時間
有時都好攰或者有其他野影響心情
未必寫到落去

加上香港係個戇鳩社會
你好難揀到一份有興趣 可以發揮你所長嘅工作
依家連住都有問題
份工又無前途,人工雞碎咁多
鼓勵你做奴隸

置業唔駛諗
結婚你無樓 唔通兩公婆分開住咩(不過真係識人咁做)

你想投身你嘅興趣都係玩票性質好
唔好諗回報
香港唔鼓勵你得到回報
免費娛樂就可以
一有啲利益 你就大鑊喇
好似達哥咁畀人數臭
有啲成績就畀人反

老野攞晒資源霸住個位唔畀你上
同輩又想睇人慘個自己

最好你就乖乖地繼續做奴隸
成世畀佢地點
人生永遠係谷底就最好
魔瞳追左幾年都係追

希望唔好耐過佢

其實我好欣賞佢

十年堅持

投身社會好難有時間做自己野

就算有時間
有時都好攰或者有其他野影響心情
未必寫到落去

加上香港係個戇鳩社會
你好難揀到一份有興趣 可以發揮你所長嘅工作
依家連住都有問題
份工又無前途,人工雞碎咁多
鼓勵你做奴隸

置業唔駛諗
結婚你無樓 唔通兩公婆分開住咩(不過真係識人咁做)

你想投身你嘅興趣都係玩票性質好
唔好諗回報
香港唔鼓勵你得到回報
免費娛樂就可以
一有啲利益 你就大鑊喇
好似達哥咁畀人數臭
有啲成績就畀人反

老野攞晒資源霸住個位唔畀你上
同輩又想睇人慘個自己

最好你就乖乖地繼續做奴隸
成世畀佢地點
人生永遠係谷底就最好

本身已經灰緊 聽完仲灰
唔駛講咁撚多野 in春巴 we support
加油春泥巴,期待某年可以係書展買你嘅書
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞