(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(6)

1001 回覆
207 Like 3 Dislike

呢條線

主角以後有一個一定信得過人 榮仔

仲有對付湯仲謀 榮仔一定咩都肯做

主角 負責計劃 榮仔行動

細佬都信得過

榮仔係得力頭馬

其實榮仔得12歲
主角未夠16

呢條線

細佬都信得過

榮仔係得力頭馬

其實榮仔得12歲
主角未夠16

好難做到咩野
都仲係細路
咩力氣都冇
其實係講主角成為大佬的故事 子承父業 青出於藍

呢條線

細佬都信得過

榮仔係得力頭馬

其實榮仔得12歲
主角未夠16

仲以為榮仔得十歲

條路似想行正路,但春巴後來又講到好似主角被迫撈偏。最後又娶賭王個女。可能行洗米華條路

條路似想行正路,但春巴後來又講到好似主角被迫撈偏。最後又娶賭王個女。可能行洗米華條路

大鳩志 沙士果陣可能失去好多人
這幾天,我們有很多事情需要處理,顧琛琛的爸爸回到香港,辦妥了顧琛琛的死亡證,他說他沒有多餘錢去辦琛琛的後事。

布正麗大怒,指著他罵道:「你點做人老豆,個女死咗你都好似唔在乎咁。算喇!琛琛條命唔好,有你依個老豆,佢嘅後事,我地會諗辦法,點都會攪得好好睇睇。」

管佳莉沒有當兼職,布正麗的積蓄也不多,我最多可以拿兩三萬出來,最後我們去找呂伯母商量,呂伯母答應為我們墊支。

布正麗道:「伯母,唔該妳啊!我會出去搵多幾份兼職,分期還番畀妳架!」

我亦道:「伯母,我地問妳借住先咋!我地真係會還番畀妳架!」

呂伯母搖頭,嘆道:「你地仲讀緊書,邊有能力搵錢喔?唉!琛琛依個女仔條命真係苦喇!」

我找了爸爸向我推薦的禮儀師,那是個很好的老人,我告知他顧琛琛的情況及我們的要求,他說可以辦到我們的要求。

布正麗還在圓玄學院為琛琛買了個長生位,她安葬的位置離她們的家不遠,好讓她們感到顧琛琛還在她們的身邊,方便拜祭,但這需要一筆六位數的開銷。

大致上,我們可以做的都已經做了,我們照妥了死者的後事,但生者的情感更加難去處理。

五人當中,可能我與顧琛琛的交流不多,我的傷感沒有其餘四人來得那麼強烈,與顧琛琛感情最深厚的榮仔與布正麗,依舊沈溺在傷感當中。

榮仔的話很少,我吩咐阿興多點陪伴他。

布正麗則陷進內疚的泥沼裡,認為自己需要為顧琛琛的死負上責任。

唔好有人再有事啦 好慘
春巴 我由舊登追到依家架啦!
想同您講聲加油
thanks春巴
Daily push
春巴小休後
文筆細膩左
好好睇啊!!
想同您講聲加油

多謝
想同您講聲加油

多謝

舊登故台 靜到仆街
大鳩志要保護好布甸呀,唔好俾佢死
學咩人幾十萬搞葬禮
火葬完骨灰放榮仔屋企,舊錢留翻沙士買樓咪照顧到榮仔同細佬
學咩人幾十萬搞葬禮

98年應該幾萬攪得掂啦
學咩人幾十萬搞葬禮

98年應該幾萬攪得掂啦

圓玄學院上位都好貴

真係要六位數

依家更加.....
學咩人幾十萬搞葬禮

98年應該幾萬攪得掂啦

圓玄學院上位都好貴

真係要六位數

依家更加.....

巴打講得好 留返d錢 沙士買樓 賭波好過啦
學咩人幾十萬搞葬禮

98年應該幾萬攪得掂啦

圓玄學院上位都好貴

真係要六位數

依家更加.....

巴打講得好 留返d錢 沙士買樓 賭波好過啦

其實有少少奇怪
既然大9志記得d 經典足球賽果,點解仲要努力做工搵錢?應該搵到頭兩萬之後就不斷賭波就夠啦。之後去到阿仙奴全年無輸過果年先正就算唔記得邊場和,起碼場場只揀贏同和,勝率大升,次次買贏落五分之一身家就得,始終果年阿仙奴贏冠軍,一定贏多和少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞