(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(6)

1001 回覆
207 Like 3 Dislike
每日一推

推多d, 唔推唔大

咁係咪叫 推波助瀾

隆胸啦你

每日一推

推多d, 唔推唔大

咁係咪叫 推波助瀾

隆胸啦你

你咁有米
隆個胸都唔洗一波三折
追到live ~
春巴正野
每日一推

推多d, 唔推唔大

咁係咪叫 推波助瀾

隆胸啦你

你咁有米
隆個胸都唔洗一波三折

靜宜個波咁細 整到c cup可能真係要整三次
我追上了布正麗,發現她一身酒氣,臉頰酡紅,訝道:「妳仲咩飲到咁醉啊?」

布正麗有點醉態,她皺著眉道:「咩啊?你有無讀過書架?無聽過一醉解千愁咩?」

我瞧見布正麗再拉開了另一罐啤酒的蓋掩,我一把搶過她手上的啤酒,她問道:「你想點啊?」

與其擔心布正麗獨個兒喝悶酒生事,都不如在我看管下給她宣洩一下情緒,我呷了一口啤酒,道:「一個人飲邊有癮架?我陪妳飲,醉完好醒喇!」

布正麗從我的手上奪回了啤酒,呷了一口,才道:「罐啤酒我架,你要飲自己買啦!」

「哈!妳真係醉喇!妳嗰幾罐啤酒都係我畀錢架!如果唔係咁啱我喺到,妳畀人拉咗返差館喇!」

布正麗抱怨道:「依度得咁少酒,夠你飲定夠我飲啊?」

「唔夠,咪返七仔買過囉!」

我重回七仔買了一打喜力,問道:「酒就買咗喇!咁,依家去邊度劈啊?」

「上我屋企囉?」

我訝道:「上妳屋企?妳屋企無人咩?方唔方便啊?」

「咩啊?驚啊?驚我食咗你啊?」

「哦!咁妳身為女仔都唔驚,我依啲麻甩仔驚啲咩嘖?」

於是我跟隨布正麗到了她位於石興樓的家,敞開門,亮了燈,她的家比我想像中要整齊,初時我還以為她的家會相當凌亂,看來是她媽媽經常打掃家裡。

可是我偷偷打量了她的家一眼,只發現她與一個男人的合照,那男人大概四十多歲,中等身材,皮膚黝黑,五官端正,不禁問道:「依位係妳爸爸啊?」

布正麗白了我一眼沒好氣道:「依度係我屋企,嗰個唔係我爸爸,唔通係你爸爸啊?」

「OK,妳贏。」

布正麗命令道:「除鞋,唔好整污糟我屋企,雖然我日日都掃地、執屋。」

「估唔到妳識做家務喎?」

「好奇啊?我老豆返工搵錢,全屋嘅家頭細務都係我做嘅。」

我還以為布正麗是那些好吃懶做的不良少女,實在想不到她居然有賢良淑德的一面。另外,聽她的話,我相信她的媽媽並不是與他們住在一起。

「入房飲酒吹水啦?費事我老豆返嚟見到你,誤會我地有野啊?」

我心想:「入去妳房咪仲惹人懷疑?」

想雖這樣想,但我還是走進了布正麗的閏房內,內裡有很多不同卡通人物的毛公仔,而房間的佈置裝潢亦有很多卡通人物的元素,好像床單被褥就分別印上小鹿斑比與米奇老鼠。

我道:「嘩!估唔到妳間房入面咁多毛公仔同卡通人物喎?」

「好出奇啊!我今年先十六歲咋!」

布正麗說得沒有錯,其實我們只是十五、六歲的中四學生,可是現在我們的經歷遠非中四學生可以處理,加上我實際年齡已屆三十三,所以有時我忘記自己現在是一名中四學生的身份。

聽日仲要返工

依家份奴工一星期返足六日

無咩時間寫文
學咩人幾十萬搞葬禮
火葬完骨灰放榮仔屋企,舊錢留翻沙士買樓咪照顧到榮仔同細佬

98年應該幾萬攪得掂啦

圓玄學院上位都好貴

真係要六位數

依家更加.....

巴打講得好 留返d錢 沙士買樓 賭波好過啦

其實有少少奇怪
既然大9志記得d 經典足球賽果,點解仲要努力做工搵錢?應該搵到頭兩萬之後就不斷賭波就夠啦。之後去到阿仙奴全年無輸過果年先正就算唔記得邊場和,起碼場場只揀贏同和,勝率大升,次次買贏落五分之一身家就得,始終果年阿仙奴贏冠軍,一定贏多和少

阿仙奴
主客和

主場主勝得1.2度

客場高啲應該有1.6

仲買埋和

隨時得過玩字啊
房沙展

清楚記得
最初足智彩得三個彩池

總入球 主客和 同波膽

得主客和有得過關 最多過三關

第一場足智彩係德甲

拜仁主場好似對禾堡

拜仁3:1

點解我記得

因為我中咗波膽

原來春巴都有玩開
搵日一齊交流下波馬心得
主要玩馬多

爛賭二學姐

錢債肉償
加油呀

98年應該幾萬攪得掂啦

圓玄學院上位都好貴

真係要六位數

依家更加.....

巴打講得好 留返d錢 沙士買樓 賭波好過啦

其實有少少奇怪
既然大9志記得d 經典足球賽果,點解仲要努力做工搵錢?應該搵到頭兩萬之後就不斷賭波就夠啦。之後去到阿仙奴全年無輸過果年先正就算唔記得邊場和,起碼場場只揀贏同和,勝率大升,次次買贏落五分之一身家就得,始終果年阿仙奴贏冠軍,一定贏多和少

阿仙奴
主客和

主場主勝得1.2度

客場高啲應該有1.6

仲買埋和

隨時得過玩字啊
房沙展

清楚記得
最初足智彩得三個彩池

總入球 主客和 同波膽

得主客和有得過關 最多過三關

第一場足智彩係德甲

拜仁主場好似對禾堡

拜仁3:1

點解我記得

因為我中咗波膽

原來春巴都有玩開
搵日一齊交流下波馬心得
主要玩馬多

99年打比買聖利同春風得意Q

馬真係少買

記得細過同細佬二條友膽粗粗偷入馬會買獨贏二串三

中咗三舊水

不過輸錢皆因贏錢起

最尾輸突
追到live ~
春巴正野

爸打,我記得你好似第一二個POST已經留名
布甸股開始上升
咀佢咀佢

聽日仲要返工

無咩時間寫文

新工?
追到live
推爆佢 推爆埋布甸
推推推
已經除定褲準備食布甸
食布甸
除埋褲了 thx
啪啪啪啪啪

聽日仲要返工

無咩時間寫文

新工?

舊工

間細公司得三四個人

老細個細佬成日攪攪震
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞