(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(6)

1001 回覆
207 Like 3 Dislike
房侍龍呢啲小人,有機會立功應該唔會放過,照計都會幫嘅

立乜野功 明明呢件事係豬頭骨 分分鐘房事龍差數字幫錢都唔定

我當然有得唔做就唔做啦,不過如果我仲以為大9志識高層的話,又唔同講法

你好醒醒定定呀

你肯發育未姐

就ga la
推呀喂
daily push
今日真係無

早啲瞓啦

各位
今日真係無

早啲瞓啦

各位

今日真係無

早啲瞓啦

各位

好啦 早d休息
今日真係無

早啲瞓啦

各位

今日真係無

早啲瞓啦

各位

我知你呃我嘅

分分鐘揭破賣淫集團,有得紮喎

分分鐘揭破賣淫集團,有得紮喎

紮jer就有份
房侍農瞧見我連忙拿起手上的文件夾向我拍打,罵道:「你個打壞喔!上次拋阿叔浪頭話苟雄係你舅父,之後我先記起十年前,苟雄一家廿口坐因航墜機,除咗佢之外,陷家去咗見毛主席,你玩咗阿叔一鑊,阿叔都未搵你算帳,依家你送上門就好喇!阿叔有排同你玩啊!」

糟!想不到會在這裡與房侍農相遇,幾個月前我與他在言語上有所衝突,最後胡謅苟雄是我的舅父才把他震懾,我亦記不起原來苟雄是陷家剷死剩種,現在被他揭破了我的底細,看他的樣子打算要公報私仇了。

我道:「喂!依度差館嚟架!你當住咁多人打我,唔驚我去CAPO到投訴你啊?」

房侍農道:「頭先有蚊飛過,阿叔一時錯手打到你嘖!」

此時,一把聲音響起,道:「咩事啊?房侍農。」

我循聲看去,發聲的是一位madam,這位madam的身型挺高大,身高應該有一米七以上,她的樣貌與呂靜宜的母親有幾分相似,不過她的年齡應該比呂伯母大上一點,因為我看到她的眼角留下了歲月的痕跡,我的焦點從她的臉蛋移到她胸前…的證件,這名madam的識級原來是總督察,比房侍農要高級得多。不過說起來這名外表看來四十有多的madam,外貌姣好,身型亦玲瓏浮突,很有成熟女人的韻味,不禁讓我起了水野朝陽一套以搜查官為題材的愛情動作片。

房侍農道:「哦!madam,幾個靚仔靚妹嚟報案嘖!我會攪掂架喇!」

這時呂靜宜訝道:「大表姨,乜原來妳喺依間警署返工架?」

那名Madam亦詫異道:「妳…妳係靜宜?點解妳會喺度嘅?」

管佳莉與布正麗面面相覷。

我不禁嘀咕道:「難怪個樣同身型咁似呂伯母?不過話時話我好好奇呂伯母嘅祖先係啲咩野人?心口到好似塞咗兩個菠蘿喺裡面咁。」

房侍農一臉狐疑地瞧瞧我,再瞧瞧呂靜宜的大表姨,他應該亦想像不到我們居然認識他的上司。

呂靜宜把事情簡述對她的大表姨說了一次,後者點頭道:「嗯!房沙展,你同佢地落份口供喔!」

呂靜宜瞧了瞧房侍農,神情有點不太放心,問道:「但係大表姨…」

Madam笑了笑道:「靜宜,妳放心啦!人不可貌相,房沙展好厲害架!賊王嚴喫灰都係畀佢親手拉入赤柱咋!」

此時輪到我們以詫異的目光打量著房侍農,真的難以讓人相信這名長得有幾分像吳孟達的男人,就是把一代賊王嚴喫灰生擒的大英雄。

我搖頭道:「一個人嘅運勢過咗去呢!就返唔到轉頭,當年揸AK打劫成條街嘅金鋪,幾咁架勢,最後都係要虎落平陽被犬欺。」

房侍農扠著腰,腆著肚子道:「咩虎落平陽啊?就算嚴喫灰係老虎,阿叔我都係食住老虎嘅獅子,阿叔當年個朵叫中區槍王,六飛子彈用三飛,就將食開大茶飯嘅嚴喫灰轉咗食灰喇!」
33歲(回到19)
屌 房事龍
屌 房事龍

咪屌我啦,屌左靜宜先啦,發育之後應該好正,發育期間需要你的協助
屌 房事龍

咪屌我啦,屌左靜宜先啦,發育之後應該好正,發育期間需要你的協助

平胸不了
槍王
旺角監獄
房侍農為我們一行五人落口供足足花了兩個小時,落完口供後,布正麗問道:「阿SIR,你地打算會點做啊?」

房侍農道:「得架喇!我地會派人去搵佢地返嚟傾計架喇!」

房侍農敷衍的回應讓布正麗感到不滿,正當她想進一步質詢房侍農的時候,我向她打了一個眼色,再搖了搖頭示意她不要追問。

我們離開了房侍農為我們落口供的房間,布正麗問道:「點解你唔畀我問嗰個差佬啊?」

「算啦!你想佢點樣嘖!唔通去問多句,佢地就會逐個逐個數字幫啲場到去搵人咩?」

布正麗反駁道:「咁唔通我地咩都唔做,撓埋雙手等消息喎?」

我苦笑道:「妳講得啱啊!我地真係做唔到啲咩?唯有等。」

當我們步下了樓梯,走到警署大堂的時候,呂靜宜的爸媽和她的哥哥Humphrey已在等候。

呂伯母握著呂靜宜的手,一臉憂心道:「哎呀!靜宜,妳擔心死我地喇!學校打嚟問妳做咩下晝無返到學啊?之後妳表姨打嚟話妳係警署,究竟發生咩事嘖?」

呂靜宜簡略把事情說了一次,呂伯母吁了一口氣,道:「哦!妳協助調查嘖!我仲以為咩事添!」

我道:「HI,呂世伯、呂伯母、Humphrey。」

呂伯母先瞥了我一眼,再瞧了瞧布正麗與管佳莉,呂伯母輕聲道:「靜宜,估唔到嗰個成皇志唔算好靚仔,但係都吸引到唔少靚女,妳真係要上心啲喇!」

呂靜宜臉色一紅道:「媽咪啊!」

呂世伯道:「好喇!無事,咁我地走喇!」

呂靜宜道:「管佳莉,妳住石圍角,我地順路,車埋妳喔!」

管佳莉訝道:「哦!咁…麻煩妳喇!」

別過呂靜宜與管佳莉後,我和布正麗、榮仔離開了警局,榮仔問道:「志哥,啲警察係咪會好快搵到我家姐喇?」

我見榮仔一臉擔心,安慰道:「榮仔,我地報咗警,嗰啲人唔夠膽亂嚟嘅!」

布正麗道:「我對啲差佬始終無咩信心,我靜間就去搵湯仲謀。」

我掏出了一張廿元紙幣給榮仔,道:「榮仔,志哥好口渴,你幫我去七仔買啲野飲番嚟啦!」

榮仔走後,我向布正麗道:「妳唔好再喺榮仔面前講啲負面野喇!佢已經好擔心啦!妳唔好再打擊佢啦!仲有妳唔好再做埋啲危險野,依家…妳對榮仔好重要架!」

布正麗嗯了一聲,道:「對唔住。」

我聞言有點詫異,布正麗低聲下氣認錯的場面實在很罕見。

我道:「唔駛對唔住,妳得閒多啲睇住榮仔,好過去惹個個湯仲謀啦!既然我地報咗警,我地就畀啲時間警察去做野囉!」

布正麗問道:「成皇志,你覺得…我仲有無機會見到琛琛啊?」

「佢地唔會咁做嘅!咁樣做對佢地無好處,妳唔好亂咁諗啦!」

其實我亦不敢肯定湯仲謀等人會怎樣對待顧琛琛?他們最多應該迫她接客賺錢吧?不至於要致她於死地吧?但當我想起剛才與湯仲謀對話的情況,他給我的感覺是一個自私自負的人,顧琛琛的下場我並不敢去多想。

(待續)
管雞同Humphrey
管雞同Humphrey

可唔可以唔好俾管雞食我阿哥
管雞同Humphrey

醫生老公原來係大哥
管雞同Humphrey

醫生老公原來係大哥

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞