(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(6)

1001 回覆
207 Like 3 Dislike
成叔教女

好man

食晒佢地仲Man
成叔教女

好man

食晒佢地仲Man

Push
布正麗正色道:「管佳莉,妳話聽到琛琛接客,佢…點解要咁做啊?」

管佳莉搖著頭道:「我都唔知道,我對上一次同佢聯絡嘅時候都已經係十個月前嘅事,當時佢同我講佢同咗湯仲謀一齊。」

我留意到布正麗的神情很複雜,悲痛、哀傷、無奈、怨懟、不忿等揉合在一起

舊情人與她的好朋友一同背叛自己,如果我是她,我亦會很難受。

這時,我有一個可怕嘅推測,道:「聽妳地咁講,妳地係聯絡唔到顧琛琛?湯仲謀嘅職業同顧琛琛…接客,會唔會有關呢?」

管佳莉臉色煞白,道:「成皇志,你嘅意思係湯仲謀…呃琛琛接客?」

我搖頭道:「我係驚個情況係更加壞,我聽我細佬講顧琛琛同佢細佬顧晉榮嘅關係好好,顧琛琛好錫佢唯一嘅細佬,佢唔會咁耐都唔聯絡依個細佬架,除非…佢唔係畀人呃,而係畀人迫。」

管佳莉一臉震驚道:「琛琛畀湯仲謀迫接客?但係佢地…佢地明明係…」

可能管佳莉初時難以置信,但隨後她亦想到本來是她男友的周平泰亦哄騙她當相同的事,我道:「當我地想問周平泰關於顧琛琛嘅野,佢冒住畀車撞死嘅風險都要走,如果佢唔係身有屎,點解要攞自己條命嚟較飛啊?」

布正麗一臉肅穆,氣沖沖地離去。
我立時上前,一把抓住她的手,喝道:「喂!布正麗,妳想去邊啊?」

布正麗尖呼道:「放開我啊!我要搵湯仲謀個仆街,問佢收埋琛琛係邊?」

我雙手抓住布正麗的雙肩,用力搖著她道:「衝動就有用咩?妳冷靜啲得唔得啊?湯仲謀身有屎嘅話,妳去搵佢,對成件事有用咩?」

布正麗聞言才漸漸冷靜過來,她頹然道:「咁依家點算啊?」

呂靜宜囁嚅道:「成皇志,不如…同你爸爸講喔?佢都係江湖人,或者…可以幫到手呢?」

我搖頭道:「無用架!佢無咁嘅能力,而且如果成件事真係我想像咁大鑊嘅話,唔係搵個江湖大佬就可以攪得掂依件事。」

布正麗一臉憂心忡忡,道:「弊!周平泰走甩咗,佢一定會同湯仲謀講,琛琛係佢手上會好危險架!」

她們三人六神無主地瞧著我,說真的她們三人只是十五、六歲的小女生,不要說她們,就連我這個從未來回來的人,對這件事情亦顯得束手無策。

我沉吟了一會後,道:「顧琛琛有咩屋企人啊?」

布正麗道:「佢阿媽喺榮仔兩三歲嗰陣就走咗,佢老豆成日喺大陸,佢地同啲親戚都無乜兩句嘅!」

我嘆了一口氣,道:「咁無辦法喇!搵埋榮仔,一齊去警署報警。」

布正麗反對道:「榮仔咁細個,點可以畀佢知道依啲野架?」

我無奈地道:「依家顧琛琛嘅情況可能畀我地想像中仲要危險,可能講畀榮仔聽佢家姐發生啲咁嘅事,對佢好殘忍;但係佢地係親姊弟,佢有權知道架,而且直系親屬報警,警方會更加重視。」

雖然我所說的是事實,但要年紀輕輕的榮仔去面對這些事,我亦十分不忍。這一刻,我真的希望我的推測全屬錯誤,顧琛琛只是突然有事,沒有空聯絡榮仔。

(待續)
比人屌死左
唔驚唔驚,榮仔都係未來人
條女比人屌死左
條女比人屌死左

之前話佢湯仲謀會打毒針 我覺得係中白粉毒死
春巴 今晚好多文 不枉我俾咗個正皮你
條女比人屌死左

之前話佢湯仲謀會打毒針 我覺得係中白粉毒死

Why not both
應該就係佢隕落
以下咁多位邊個會應題香消玉殞?
顧琛琛 1.5倍
呂靜宜 3.0倍
布正麗 4.2倍
管佳莉 6.0倍
宛琳珊 9.0倍
柳豔 15.0倍
楊鳳瑤 99.0倍

以上皆非 2.2倍
顧琛琛 1.5倍
呂靜宜 3.0倍
布正麗 4.2倍
管佳莉 6.0倍
宛琳珊 9.0倍
柳豔 15.0倍
楊鳳瑤 99.0倍

多於一位以上1.75倍
以上皆非 2.2倍
顧琛琛 1.5倍
呂靜宜 3.0倍
布正麗 4.2倍
管佳莉 6.0倍
宛琳珊 9.0倍
柳豔 15.0倍
楊鳳瑤 99.0倍

多於一位以上1.75倍
以上皆非 2.2倍

多於一位
靜宜睇怕走唔甩
顧琛琛 1.5倍
呂靜宜 3.0倍
布正麗 4.2倍
管佳莉 6.0倍
宛琳珊 9.0倍
柳豔 15.0倍
楊鳳瑤 99.0倍

以上皆非 2.2倍

顧同呂
顧琛琛 1.5倍
呂靜宜 3.0倍
布正麗 4.2倍
管佳莉 6.0倍
宛琳珊 9.0倍
柳豔 15.0倍
楊鳳瑤 99.0倍

以上皆非 2.2倍

管膽拖呂腳
管必須死 洗底都冇用

死2位
顧琛琛 1.5倍
呂靜宜 3.0倍
布正麗 4.2倍
管佳莉 6.0倍
宛琳珊 9.0倍
柳豔 15.0倍
楊鳳瑤 99.0倍

多於一位以上1.75倍
以上皆非 2.2倍

多於一位
靜宜睇怕走唔甩

避得初一 下句係乜
顧琛琛 1.5倍
呂靜宜 3.0倍
布正麗 4.2倍
管佳莉 6.0倍
宛琳珊 9.0倍
柳豔 15.0倍
楊鳳瑤 99.0倍

多於一位以上1.75倍
以上皆非 2.2倍

多於一位
靜宜睇怕走唔甩

避得初一 下句係乜

避唔到十五
全部死曬賠率係幾多?
大鳩志記得食哂D女先好俾D女死
顧琛琛 1.5倍
呂靜宜 3.0倍
布正麗 4.2倍
管佳莉 6.0倍
宛琳珊 9.0倍
柳豔 15.0倍
楊鳳瑤 99.0倍

以上皆非 2.2倍

管膽拖呂腳
管必須死 洗底都冇用

死2位

呂係鐵腳
all in 宋蓮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞