澳洲移民 你問我答 (17)

1001 回覆
25 Like 2 Dislike
想問下澳洲個for香港人嗰個policy嘅pathway 其實仲洗唔洗儲分移民
每隔幾日就出現一次嘅問題

可以 like/follow 我個 Facebook page 會有 regular update就唔使成日問啦 www.facebook.com/AWVisa
RN offshore 80-85分
諗緊搏190定491好?
190唔知夠唔夠高分、邊個state易啲
491就難fufill入息問題,攞住visa入唔到境但又計緊時
睇定D先,不過190估計會優先比onshore,你都係aim 491實際D。收入要求方面唔使擔心。
請問收入點解唔洗擔心? 我都諗緊491好似實際d,不過驚做唔到個收入要求,仲要維持3年

因為個RN industry只要搵到工都唔會低過$53900呢個水平。香港RN係呢邊都仲算吃香,你只要正正常常唔好太挑剔搵工都有太大難度。

Ref: https://www.facebook.com/YEEMUNOJAUSUCYIPLUN/posts/706194766651359 (利申: 無Sponsor)
想問下我之前apply過485 visa,成功左
係咪就冇可能再申請多一次?
同埋想問407 training visa難唔難申請,僱主方便多唔多野要做? 想用407 visa去攞兩年工作經驗再申請482

1 無可能作為主申請人再申請一次,不過如果你有partner的話,可以跟住partner作為secondary applicant再攞一次。

2 唔容易,總之唔可以禁幾個制就可以申請到。
咁快又1001
LM
強帖留名
唔係移民問題 想知當地有冇話留學生幾時可以入境 三月頭開學 唔想上zoom
未有確實時間表,但係應該睇全球疫情一步步roll out比international students返黎。
Thx Ching
想問下係咪有澳洲tg group
求link
LM
留名
想問master of teaching定social work會易搵嘢做啲
lm
Lm
睇D移民youtuber好似話12月中開番state nomination
你過咗去之後再諗onshore apply好過啦
可以既話我想直接186拎pr
僱主擔保好燒錢
可以既話我都想gti
482 既簽證費 Agent 費 , 之後轉186都係要再收
仲有僱主sponsor 既費用(呢part 話就話佢比)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞