澳洲移民 你問我答 (17)

1001 回覆
25 Like 2 Dislike
睇黎Sydney又要遍地開花
(1) sorry 想問埋457得唔得我上網見話有d得有d唔得 有冇話邊d唔得架?

麻煩晒
30 單...
今波唔爆上50 單當NSW 贏
191簽證既正式法律條款未出架,一日未出一日都有可能改。
457 可以。

以後如果想verify番 朋友/其他中介/上網話既,唔該提供番個source。
50?你想講500下化
麻煩晒
知道 唔好意思
咁即係計人工?
有冇人考過Ccl 難唔難pass ?
易過 pte 4個8
唔難
LINK? 無聽過呢個新聞既
點樣準備?
2月考
我19年6月考

嗰時俾錢上堂,跟住佢啲topic 、dialogue嚟練

你唔想俾錢嘅就上網睇下有冇啲resources練
我識親人都係marginal pass 驚 fail 就冇左$800 又要等好耐先可以再考
我64分,但唔係真係咁難,你至少要練習下啲專有名詞,例如health and medical 、房地產、centrelink嗰啲
考完感覺好唔好? 個分比預期好定差?
準備左幾耐?
準備咗兩個月到

考完感覺麻麻地,因為其中一個dialogue係要翻譯一個阿叔去睇物理治療師講到佢打網球時候傷咗條腰定咩,有啲terms冇温到所以翻得唔太準確,所以考完覺得自己呢個dialogue未必會過29分,不過最後呢個dialogue都有30.5

入息方面有咩要求? Thanks
又唔係以後唔俾結婚
等到批visa
再land埋activate埋個visa先結咪得
不過到時嗰位巴打會唔會想喺澳洲識過第二個就唔知
都係睇下嗰位巴打會唔會做賤人多d
女方應該唔會介意等掛
之前望過d post見到有人講過,但唔太sure,想問下巴打

如果我幾年前係澳洲讀過四年bachelor,之後無搞485就番左香港工作三年到宜家,如果我之後去番以前間U讀個 1.5-year既master 係咪都可以fulfil 485既study requirement (ie 至少兩年或以上)

有科好有興趣 又同自己既工作相關,但發現duration得年半
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞