澳洲移民 你問我答 (17)

1001 回覆
25 Like 2 Dislike
有機會嘅認識下
老細做錯哂啲野 大把野番手做
分分鐘佢收唔到錢連我都冇糧出
TAFE都係離唔開 joinery cabinet making 整車
你地或者睇下有冇地方開整船
之前TAFE Queensland 開過 不過依家冇
巴打你去邊度讀呀?
同問Sydney有咩學校揀
Sydney 其實真係少選擇, 因為NSW TEFA 好多科都唔收international, 整車都係

我暫時睇中呢間,不過未報
https://www.etea.edu.au/courses/
https://www.sbs.com.au/language/cantonese/zh-hant/more-details-on-the-the-permanent-resident-pathway-for-hong-kongers-will-be-available-next-year

踏入今年最一個月後,本台12月1日再追問內政部有關進度。發言人昨日(12月2日)回覆本台稱:「首個永居簽證將在2025年合資格批出。更多永居途徑的資料,將會在明年公佈。」

屌,搞到我糾結緊申唔申請tas491好,雖然都一定會邀請我
https://www.sbs.com.au/language/cantonese/zh-hant/more-details-on-the-the-permanent-resident-pathway-for-hong-kongers-will-be-available-next-year

踏入今年最一個月後,本台12月1日再追問內政部有關進度。發言人昨日(12月2日)回覆本台稱:「首個永居簽證將在2025年合資格批出。更多永居途徑的資料,將會在明年公佈。」

屌,搞到我糾結緊申唔申請tas491好,雖然都一定會邀請我
79變84分
TAS同SA個分係咪低哦
低啲
係呀 所以我先走黎QLD讀
係,但TAS無論係190定491都好多人爭
呢幾年全部人都由其他省湧晒過來
我好想快啲離開tas
我都煩緊讀完tafe好唔好去加拿大好
唔洗煩咁多野
畢業生太難搵工
我下年畢業都係見步行步
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞