澳洲移民 你問我答 (17)

1001 回覆
25 Like 2 Dislike
未報價
不過d visa fee 同sponsor fee 加加埋埋都5萬hkd 左右啦
呢d咁既問題,無人答到你。其實同 “想問搵 鬼妹 定 大陸妹 做老婆會易啲" 差唔多。
靚仔高大應該咩妹都會易
由我巴想問我而家30歲報咗讀master of social work,分別有WSU同ACAP(Sydney),JCU(Cairns)同埋UNE(Armidale)呢幾個offer,agent建議我去Sydney 行第日香港人pathway因為我果邊有親戚可以俾我住同易搵工.另外2個就真係偏僻中偏僻同少工作搵但係可以行190同491,想睇吓你點睇?
最後決定當然係根據5年簽證轉PR既policy啦,咁佢地都未出details所以我無意見。
係啊,一樣道理,有料的話讀teaching定social work到最後都可以搵到工。
有冇人已經做完打手指模但仲未批student visa?
我個immi acct仲show “required action”,咁樣正唔正常?

仲有冇人都要submit Form 815, 交咗20日都未有消息,其他人都批哂啦
想問由我巴 student 500 visa 轉 485 visa
Apply 485 既時候需唔需要已經有ovhc 定係等485 grant既時候先要ovhc?
同埋485需唔需要hk international police check?
唔使。
要買定。
正常Form 815都要最少一兩個月。
上緊tafe
呀sir開始鳩教留名
巴打係咪諗住行新485條path?
其實都唔知下一步點行好
當初一月過黎個陣五眼咩政策都冇公佈
我仲讀左半年carpentry 之後轉左讀cabinetmaking 浪費左半年時間
o甘至少學到野,冇壞o既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞