澳洲移民 你問我答 (17)

1001 回覆
25 Like 2 Dislike
巴打你好!
唔知你會唔會知,如果公司喺澳洲有branch,其實佢哋會考慮啲咩俾唔俾visa sponsorship員工去relocate? 公司要俾幾多錢同埋會唔會有咩麻煩?
因為我同過上司提起等市道好返啲後,希望有機會過嗰邊做,所以想知多少少🙏🏻
另外搭單問如果男朋友本身係citizen會唔會對以上安排有幫助?唔該晒!
其實佢哋會考慮啲咩俾唔俾visa sponsorship員工去relocate?
你應該係問你公司唔係係呢度問。

公司要俾幾多錢同埋會唔會有咩麻煩?
費用大概1-2萬澳幣左右,麻唔麻煩就取決於公司規模。

另外搭單問如果男朋友本身係citizen會唔會對以上安排有幫助?
直接結婚/同居1年然後配偶擔保你會容易好多。
搵JP應該唔使咁貴吧?
我再搵搵唔該晒由我巴 新年快樂
岩岩考晒牌同英文 搞緊下一步
唔該巴打,想問多句同居一年係咪一定要喺香港同?佢本人依家喺澳洲係咪冇得咁搞嫁?
想問視光師澳洲缺唔缺人,容唔容易搵工?
由我巴之前講佢唔熟澳洲搵工情況
其實想知自己專長缺唔缺人,建議上 www.seek.com.au ,係澳洲最大搵工網站

可以search 工種,地點,入職條件,人工從而了解咁多

始終每個省份既情況都有差別架
thx 巴打
唔該晒 我試下
同居好似係兩個人 physically 住埋一齊嘅意思

我諗你係想問如果兩個人分隔兩地可以點樣 prove de facto relationship ?
佢辭職區議員後唔做了
咁睇黎都要搵其他
最怕唔知咩文件要certify 驚漏左
唔該聽日睇下
有問題再問下
想問下由我巴,485既兩年讀書requirement,可唔可以係Graduate Certificate(半年) / Graduate Diploma(一年) + master (一年或一年半),加埋兩年?
唔好意思補充多少少 係想問一定要同過居先可以apply 定可以一路喺澳洲同居一路apply 見佢大部分人要等廿幾個月,所以唔係好清楚時間先後,麻煩晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞