澳洲移民 你問我答 (17)

1001 回覆
25 Like 2 Dislike
俾心機溝女
境內, radiographer/optometrist 未定
未定既意思係?你未開始讀定過幾年先畢業然後問定?
會去澳洲讀,但係未肯定揀邊科,移民難易度係其中一個考慮因素所以想問下
“you completed your course in Australia in not less than 16 calendar months”
呢個remote class都計?
剛剛過左30歲 踏入31歲
未入31歲前仲申請緊wh visa 填緊資料
打到一半諗諗下冇整到冇俾錢
而家有d後悔
WH對移民冇咩大幫助
好似改左35都得
如果有親戚個邊做緊生意既話 可唔可以話佢擔保我請我做野好似wh 咁架?
唔包香港呀 第二個國家係去到35歲但唔係香港
唔該,已like你個page
咁如果黑工呢,一星期先得20個鐘可以番工驚搵唔夠生活費
可以嘅都唔想走到呢步,怕俾人周到
時也命也 肯做就實有工 另外 有得揀既話 强烈建議打鬼佬工cafe之類 英文會進步快d
依家因封關 好多餐廳冇左WH變相唔夠人做野
想問我份工contract係中文寫,payslip都係中文
用黎claim working experience 分有無問題, thx
Bond Master唔係con man咩
定我睇錯
On shore OT宜家申請189大唔大機會?
75分? 定係做夠半年野申請vic 190好 已經有offer 一月start
Why not both
咁都好啲
比錢人做翻譯囉
Hello all! 我2010年去過澳洲exchange ,拎過TU visa,想問如果我想拎485喺咪只可以行485 graduate work stream TT?喺咪讀書要讀mtlssl job list嘅科,喺咪讀完要做assessment proof先有485 graduate work stream? 感謝!
*本身讀business做marketing,而家灰左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞