澳洲移民 你問我答 (17)

1001 回覆
25 Like 2 Dislike
其實唔chur 一個星期番三日 8-3點
但係一定要交人 長期走堂學校會上報移民局
我QLD 呢邊將international 同local student 分開
其實都係同枱食飯
各自修行
大家黎讀都係因為要移民
唉,其實都唸緊讀carpentry 好定讀 design related course 好,有冇同路人都好似咁行緊Tafe plan 移民
巴 我都諗住下年去讀 carpentry
巴打咩background ?九十後?我後年頭先走,儲夠五年oversea experience先加多十分,所以重有時間唸下到底末來想做藍領定白領
好撚熱 syd 39度
我94 香港讀到HD 地盤撚黎
諗住儲多d 錢 先去
澳洲個新政details幾時會出
就快12月
聖誕節 應該冇野出
我報咗下年7月讀整車,唔知o唔ok
見到有巴打中途出家我都怕我讀唔掂
想問下攞左491之後,我既理解係喺大學讀書唔洗俾international fee,俾domestic fee就可以。
咁可唔可以用first degree拎左491 visa(因為小弟讀果科好搶手),再黎呢邊讀master但俾domestic fee? 理論上可唔可行?咁就可以慳左唔少錢。
讀書 或者等下年
讀兩年拎485工簽 再拎pr
而家offshore 都係等下年ga la
一係就搵工拎482
讀就一定讀得掂ge只要唔好用學店心態讀,巴打邊到上堂?
養埋佢全家?
由我爸可唔可以留個tg ,想問你收費
都話無人睇頭post
由我巴咪鬼答佢
Sorry當我冇問過
無諗住做野,純粹用一年時間喺果度做野fulfill一年既年收入,再用果兩年時間喺果邊讀書,預左fulfill唔到之後既兩年,俾人踢翻黎,但我讀完master就走。
Hi 巴打 第一次留名
依加係澳洲拎住500 visa 讀緊bachelor year 1
女朋友想下年/後年 開返關之後過黎
有冇咩方法可以令佢留低?
係咪一係working holiday 一年
一係佢都讀埋書 之後一齊申請485?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞