澳洲移民 你問我答 (17)

1001 回覆
25 Like 2 Dislike
好似gold coast咁
基本上餐廳part time 多到你唔做
巴打喺Gold Coast?
好唔好住?多唔多asian?
D樓平過Sydney 一大截
由我巴, 之前有講過online都可以計,但要問學校簽個form (https://immi.homeaffairs.gov.au/form-listing/forms/1545.pdf)

請問而家係咪申請到student visa就自動計埋境外online上堂既時間, 唔洗填上面份form?
謝謝
真心幾正 Asian一街都係架喇
淨係去過幾日
個surfers paradise 真心正

退休應該幾好

Asian一街都係?冇Sydney Melbourne 咁多掛?
咁大城市咁多既
Surfers 一到夜晚就好危險
Yes,上面份form係畢業之前有online offshore上堂就要簽。
想問如果我想拎485喺咪只可以行485 graduate work stream TT?
Yes。

喺咪讀書要讀mtlssl job list嘅科,喺咪讀完要做assessment proof先有485 graduate work stream?
Yes。
Bond Uni個master of construction managerment讀完可以做QS,認可的。
無,搵個NAATI翻譯就ok。
唔係求其搵個親戚擔保你洗廁所就可以攞PR咁簡單。

仲要睇 1生意規模同營業範圍 2有無真實請人需求 3你既背景是否符合生意方向。
唔係既,我有做過幾個WHV過黎然後真愛移民。
Yes - 有學生簽證的話係香港上都可以。
兩個都可以。
唔好意思,想問下係咪即係只要讀完AIQS accredited courses 可以即刻pass skill assessment唔使等?
題外話
如果讀書期間遇到真愛應該點處理
結婚2年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞