[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (64) Sony Sigma Tamron新鏡陸續公佈

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
A7c推出之前係有講會有針對vlog打造既v系鏡頭
但嗰支Kit算唔算真係唔知
不得不講nikon 1.8系列好勁,性能勁連呼吸效應都控制得好,已經將電影鏡要求加入唔少落去
但係佢啲機冇邊部適合影片
屌乜野老母姐
A7C既kit鏡根本就冇話for vlog,
想拍vlog咪換過支鏡囉, 20.8 G咪幾好

唔怪得呢個Stephen都出片話你地班盟塞
https://youtu.be/wDhH9qKxVFw?t=262
今日拎枝 T70-180 出嚟用
發現鏡筒好鬆
然後扭到去135頂住咗去唔到180
有無巴打試過
唔去大鋪嘅話,a7iii都唔易搵,仲以為買緊運動勞
你似枝鏡爛撚咗多啲喎扭都扭唔盡應該唔止QC問題
買a73定等a74好?

準備學師 For work. 影人影product 相
A73啦 A74 都唔知等到幾時 一出仲要一定好貴
留budget 買多幾支鏡好過
第一支買T 28-75 2.8 看門口先?
我其實都係新手 第一枝鏡入左55.8 好正
2875正夠輕夠sharp
影人標準答案sony 85
收到 唔該哂師兄 逐支研究下先
支35 gm 幾時公布, 等得好苦
等緊佢出a7c...
24GM 定等 35GM 好
買左a7c先
冇衝突
估計新機新鏡都係下年1月先發佈
我見d流出話2021下半年先有
暫時a73都冇乜對手
睇住人跟住升價
新出嘅z5 s5 都唔見得贏a73
tarmon 1770衝唔衝得過?preorder 扺定等出面有貨先買扺啲? 利申用6400
實降價架, 急用就preorder
你apsc 要恆定大光圈都無選擇 ,一係原廠
本身想買1655g 但貴又冇防震 咁我等公佈左先買
諗住聽日就落訂, preorder有燈送, 網上買hsbc又4%回贈
計落都抵

等佢跌價又唔知等到幾時
雖然都可以等到有得旅行先買
我都係6400
睇完評測會衝呢支

我會preorder 早買早享受
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞