[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (64) Sony Sigma Tamron新鏡陸續公佈

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
都係現金卷姐
買配件扣完個價可以平過街價
睇下你係唔係粗手粗腳,有hood都已經擋到唔少
幾千蚊既鏡我都打真軍,係支GM先有塊B+W007

真係要買既就kenko,hoya,b+w呢d大牌子
佢sell你d不知名牌子就唔洗理佢
拎黎買電池都ok
咁我官網買算
街送d野其實都廢廢地
3000分有$90,買下filter memory card都好呀

送既相機袋一般都係用住先,遲d就會見人地揹d袋靚d,想揀間隔岩自己d,買下買下就4,5個

想買peak design
去旺角店撚下機先
送既相機袋多數唔會用, 差唔多價錢我會揀返係SONY買
我都幾多peak design野
舊sling 5L同10L,新ZIP 15L
Slide lite,Curf,Capture
唔知斜咩袋定everyday backpack 好
peak design我覺得backpack一二代都唔好揹
Sling就唔錯,你6400唔洗買咁大
如果你唔多雜物既新6L都夠
我要一路行+拍成粒鐘
sling會唔會唔c服嫁?

依家打算買a7c+samyang prime鏡+智云crane m2
Sling 10L係我主力,我用prime鏡換鏡方便d

backpack你一定要揹齊哂野室哂落去試下個感受,試下拎鏡換鏡咁
zip 15L條肩帶太幼捎得唔C服,20L對我黎講又太大
你用sling 平時帶咩器材出去?
宜家用緊a73加支Sony 24-105F4 G oss
平時用嚟街拍下同影下人像風景
心思思想轉T28-200
求巴打俾下意見
Sling 10L
A73 24gm + 55.8 + 85.8 佔兩格
剩返一格擺雜物,gopro etc
得一部就A73,本身有主力機就買A7c做副機
都放到幾多喎
a7c+kit lens+餅鏡+細穩定器應該都放得落
你去望下囉,但而家新Sling係方型發展
舊10L打橫我覺得靚d隔格實用d
24mm 2.8影相一般,但拍片個重量應該上到m2
諗緊18 2.8定24
Sony E 128 or up
Sony M
Sony G
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞