[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (64) Sony Sigma Tamron新鏡陸續公佈

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
上官網睇
新手想入坑
之前想買 a7iii + 枝24-105
但又見A7c kit set好似幾輕 幾方便
有冇巴打好推薦
A7c 裝長焦鏡好頭重腳輕 無乜手感
Fn 制又少
如果你淨係裝下細鏡街拍拍vlog 都ok 既
條女買部a7c長插kit 鏡
我自己影相同影人多就用緊a7r3
KIT貴
買龍仔啦
官網睇??我見佢有出個grip但唔係防震雲台
不過認真講zv1用gimbal拍日常片好弱智
zv1細電 拍30~60分鐘應該收皮
次次換電池都要拆底板再重上 有d麻煩
手感同雙卡睇下對你重唔重要
邊枝好?
見A7c 枝kit 聽d人講 都唔錯
就係好頭重腳輕 好唔就手
去showroom拎過a7iii 同 24105 又真係好重。
而家見A7c同a7iii 個價 都差唔多,無乜理由買返a7iii
電呢個問題都真係 (不過好似可以插尿袋?)
但貪佢個樣靚靚仔仔又有反mon
啲色水好似靚過go pro, 又可以影相所以想買嚟玩下
係個防手震好似虧啲所以想搵下有冇gimbal搭救下
個價差唔多唔係先應該買a7iii?
我都諗緊a7c,a73同a7r3。宜家a7r3 又差唔多價。好難決定。心水其實係a7r3,上網見到a7r3啲相就發覺自己好鍾意聞相,但又畀a7c個攜帶性吸引到。
voigtlander vm 50 1.2 or Zeiss zm 50 1.5 加adapter
已有zeiss e mount 55 1.8
建議買?
voigtlander zm
咁我會揀a7r3 如果唔係想聞相嗰時無得聞既話就會後悔
覺得A7c新d好d掛
影開raw就會覺得雙卡係好撚緊要
其實點set法無研究
我都係slot1入哂raw jpg
有得分開?
可以分開
只係家用無所謂
不過想A7c再低價啲
見而家sony16-35 f2.8 gm減$4600影開景既入唔入手好?
姐係幾錢
會唔會街價仲平
btw sony shop可免費分期
龍仔支28-200其實係咪全方位屌打Sony 24-105
想買支閃燈配a6400用,有冇推薦,最好細支啲
上官網睇,建議用返play memories過相或片,其實有冇需要?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞