[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (64) Sony Sigma Tamron新鏡陸續公佈

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
係,如果你吾介意冇24mm同oss
有啲3rd party app可以過相同remote control部機,不過我就未用過,通常都直接sd卡入相去電腦
Play memory依家轉左名做Imaging Edge Mobile,可以用黎做相機remote,要去相機menu set返Ctrl w/ mobile先用到個搖控功能。
如果係想用黎過一兩張相落手機po ig都仲可以用下,但如果係大量的話有排你等,建議都係插SD Card入電腦過相。
呢排好多nikon搵youtuber拍廣告

鏡頭吸引過部機
騰龍出手啦
見用相機駁電腦用play memories過相和片都會多左啲隱藏檔案,唔知有冇用?
最熱門嘅鏡唔出
我駁電腦都係要接插卡或者用線過,未用過play memories, 不過插卡都會見到一d隱藏檔,我諗唔搞佢就得啦。
熱門當然唔會出
其實支35/2.8玩唔玩得過
如果唔想下下執相,有無咩萬用setting教下小弟
有,套返相機個profile
玩得過,勁sharp,雖然最後都放左,建議等埋sigma先
想問下Manfrotto Befree GT 碳纖維旅行三腳架 呢支腳掂唔掂?
今日就有sigma新鏡公告la
其實sony 鏡,有無mount 可以用落eos r度?

想一枝鏡,兩部機用
其實24-70 gm 依家先買會唔會太遲
可能佢太舊?
你用咩機?
A73呀
我唔識相機嘢 但用開zv1拍片 (vlog)
30分鐘就應該唔止
我試過出job 8am拍到8pm 一舊電,但每下鏡頭10秒,10秒咁
色水一定好過運動相機,毋庸置疑。
防震開到最大 正常行路都唔會離譜 跑住拍就唔得了
Zv1用gimbal會好反智,用zv1都係要佢個輕便,變到咁大舊不如用番正常相機了
巴打就咁用手hold住部機?有冇配埋sony原裝個shooting grip?
我有果個搖控自拍棍,價錢係幾貴,但拍vlog係好好用
Btw 你vlog就一定要買咪 原裝果支 你係嘈啲嘅環境你把聲就完全唔集中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞