[勿助長代購] 自己化妝品自己買!

1001 回覆
730 Like 9 Dislike
ASOS 仲做緊promotion 嗎?
selfridges係咪好少有promotion?
我見佢寫左有得退稅 但去到payment個價又冇減到 定係用hkd睇個價已經係減左?

減左
但佢有時ship hk d價會貴左
啱啱睇左asos 買nars仲貴過香港

點解既

唔想係香港買助養youtuber

呢個好似唔送香港

好想洗錢
整合番呢個post 絲打ssss既精華留言先
唔該幫手正評呢個comment 好似話會highlight左 等人方便追post

#1提過既tag&go 可能有人仲係未好清楚係咩
以下係絲打既精華留言
tap&go真係極方便 如果唔想申請信用卡怕自己先使未來錢 可以申請返呢類型嘅debit card 原理係好似入八達通咁入錢 入幾多洗幾多 唔怕自己用多咗錢 而且申請係唔需要睇你入息證明住址證明 只需要提供好簡單嘅身份證明資料 同埋用電話號碼認證 就已經申請到
任何可以用master俾錢嘅網都可以用tap&go

credit: 大陸佬戴綠帽絲打
TAP & GO 既實體卡就係7仔買既mastercard
你買左都係要去7-11 增值入去
只要當tap & go 係一張mastercard就得
對於無卡人士好方便

credit: 肥婆隻雞吖甩哂毛絲打

有關asos return問題 有絲打既親身經歷
講開asos, 如果收貨嗰陣件貨有問題或者收唔到貨記得搵cs
我試過收到爛貨, email覆返嚟就話寄件新嘅俾我, 過左排就收到
又試過同速遞約左時間收貨但冇派過, 佢cs都full refund俾我(當然exchange rate浮動refund個數可能有少少出入)
同埋而家香港又有free return, 其實真係幾方便, 唔會好似淘寶咁唔啱都要硬食

credit: 芝士近乎勇絲打
我番香港個陣都用過Asos 首先standard delivery要湊夠數好易 仲好多時會有promotion做free express delivery
落番credit比自己先 唔好學啲beggar一句:我冇諗咁多嘛 就唔落credit
冇錯 其實asos是但買一兩枝已經免運 如果買一枝都俾代購食你幾十蚊嘅話 點解唔用嗰幾十蚊直接買多枝
credit: 大陸佬戴綠帽絲打
Asos係送上門? 有無得自取 屋企成日無人
冇自取 郵差派件 冇人佢咪放低張卡叫你去郵局拎
credit: 炸雞椰菜娃絲打

除左歐美嘢 日韓嘢又點買?
其實Gmarket真係好簡單
只要有信用卡就得
去到個頁面揀選HKD貨幣、中文、ship去HK
然後將自己想要個嘢放入購物車就ok
依家順豐運費比起EMS平一半
直送你家中唔洗自己搬
不過溫馨提示,順豐唔ship保健品、食物、香水、指甲油等
普通衫褲鞋襪、化妝品、護膚品(包括液體)都ok無問題

題外話,我上一次買
$70有三十塊ETUDE HOUSE mask
好抵同好好用!!!

最後好鄭重咁同你地講,
gmarket成日好多韓牌做discount,下下50%off
想破產好容易,大家小心!!!

credit: 20歲(傲嬌)絲打
G market 都係一樣玩法 除左運費
運費係除開咁計
通常買幾樣一次過送
咁好多化妝品講緊一件都係幾十蚊,可以諗一排儲夠貨先買
只需要留意最緊要搵番official 果間買,避免買假貨
同揀順豐到付(運費平d)

credit: Alexanderthegrea絲打

另外有絲打提到cult beauty冇左£50free shipping 唔好意思 冇睇清楚 但仍然都會有退稅既價格
類外大家好熟悉既selfridges&co 化妝品 衫 褲 鞋 襪 乜都有 但聽聞已經冇左退稅價格 所以我都唔多講啦
1.申請account 2.放野落車 3.填資料 香港postcode填0000 4.比錢

今日要講既係look fantastic 眼利既絲打都有睇到有唔少絲打都有提過

一Google已經有discount code

絲打可以上去睇下有咩brand lf有Sigma, theBalm, RT etc
shipping method:

1.申請account 2.放野落車 3.填資料 香港postcode填0000 4.比錢
另外有絲打提過lf長期有8折 但我搵唔到 方便既 可以解答下嘛?

仲有beautylish (上個禮拜係到入手左hourglass palette )

shipping method:

有絲打問有無英國網買波鞋?
Footlocker, size?, office, end. Clothing
試下呢4個 應該都會寄香港 search既時候打埋uk

同埋帶絲打想買amika 有冇絲知道邊個網有?

今日講到呢到先 終於做完15個鐘fine art 好似去左地獄一轉
唔該幫手正評呢個comment 好似話會highlight左 等人方便追post
陳醫生,我對你真係又愛又恨

我愛你係因為你教識我網購
等我既可以安心買到真貨
又可以唔駛受代購氣

但我恨你既原因係你不斷燒我花錢
我畀你燒死了

你真係既偉大又惡魔的存在

BTW我都係好想瘋狂攬住你黎kiss
陳醫生
陳醫生,我對你真係又愛又恨

我愛你係因為你教識我網購
等我既可以安心買到真貨
又可以唔駛受代購氣

但我恨你既原因係你不斷燒我花錢
我畀你燒死了

你真係既偉大又惡魔的存在

BTW我都係好想瘋狂攬住你黎kiss

唔係我一個人功勞 都有好多絲打幫手 我都係整合姐
以後唔好搵代購啦 自己買又唔洗受氣又送上門
我會繼續燒你 燒死你
唔該dr.chan
陳醫生

絲打都幫左好多手 錫啖先

唔係我一個人功勞 都有好多絲打幫手 我都係整合姐
以後唔好搵代購啦 自己買又唔洗受氣又送上門
我會繼續燒你 燒死你

對對對!連登好有愛
好想抽各位美女絲打水

唔好燒啦,死架啦
有折同免運費先黎燒我都未遲
我淨係識買日本網
同同事夾單買保健食品,除開一盒起碼平代購成3,40蚊

有咩日本網可以推介下

我係樂天買多
好似淘寶咁,同一樣野間間唔同價,格下價先買

樂天個介面好似好麻煩咁
此乃助燃回覆
可以講埋iherb 都大把野燒
皮已正,like爆!!!!!

我自己未用過 但我等陣都睇下
或者有冇用過既絲打可以包膠下?
去開 cult beauty 同 beauty expert,基本上一耐冇買野就 sd 個 imissyou 既 discount code 黎,一定夠用

代購
唔好益代購
另外如果有絲打用過邊啲ig shop 係好伏既 但一齊講下
因為有時可能真係逼不得已 ?唔知有冇呢啲情況

另外我好想講既係 我覺得ig shop代購係件好on9既事
我自己既睇法係 - 代購=買香港買唔到既野/買比起香港價錢平好多既野
科技咁發達 你都咁撚懶 去比人食你啲錢 呢啲係on9
名牌代購我唔理論 因為人地係去當地入貨 再食你退稅個12%
價錢都會平過香港 呢啲我都理解到 (但聽聞有shop賣假野 )
但你買枝ordinary都搵代購係咪on9左啲呀 醒下啦

有絲打問的LF長期discount如圖 而家冇8折咁荀啦
絲打們記得用UK site(in GBP, country照揀HK) 多啲貨 但我black friday時買foreo luna試過HK site再平啲 但一般情況都係uk site先抵

LF買滿gbp80有tracked delivery, 3-4日送到
未滿就普通郵寄 通常都要10日左右先到

另外selfridge我都有玩 退稅就一定有 係某啲貴brand個價係跟左香港價咁解

iherb賣嘅化妝掃都幾平

多數人買 ecotools同rt sponge

平還平
但RT既掃真係好拮面
特別係佢枝powder brush
我而家成枝攞番去掃keyboard塵

岩岩先買完iherb
三百幾蚊就免運(順豐)
唔知之後係咪 因為我都第一次買
好似每次買完都有loyalty credit比你下次再買平少少
見到real techniques 同ecotools啲化妝掃勁平
Ecotools 4支旅行裝化妝掃6十幾蚊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞