[勿助長代購] 自己化妝品自己買!

1001 回覆
730 Like 9 Dislike
tag n go點增值
我之前有張實體卡 拎去7仔增值又唔得
759又唔得 連買野都唔得

之前有人留言話去7仔增到
利申: 未用過,想知

增值用佢個app架

想買mini2 但搵唔到有折
Wet n wild 邊間有得買

其實我都想知
之前好似係搵絲打夾單轉運

係呀我啱啱都Google過 見到之前啲絲打都係夾單

識個西女人做英國代購 佢係ebay低價買返黎再賣返出去 甚至有啲係佢自己用過 所以自己化妝品真係要自己買
識個西女人做英國代購 佢係ebay低價買返黎再賣返出去 甚至有啲係佢自己用過 所以自己化妝品真係要自己買

代購既貨源係eBay

開佢名啦咁仆街

開佢名啦咁仆街

開名啦

好撚狗Sephora
代運地址唔撚得
屋企地址又唔撚得
唔知係咪因為我香港Credit card
不過係好撚多野買同好抵⋯
聽fd講買夠500美金做VIB
每年都有兩次既full site VIB八折
搵絲打衝夠個數

咪係
可以點

睇下有冇美國絲打幫拖囉

絲打用邊間集運啊?

唔該絲打 我頭先用第二間集運都得左

睇下有冇美國絲打幫拖囉

絲打用邊間集運啊?

tag n go點增值
我之前有張實體卡 拎去7仔增值又唔得
759又唔得 連買野都唔得

之前有人留言話去7仔增到
利申: 未用過,想知

咪係
可以點

睇下有冇美國絲打幫拖囉

絲打用邊間集運啊?

係邊間?

咪係
可以點

睇下有冇美國絲打幫拖囉

絲打用邊間集運啊?

係邊間?

睇完已經係ASOS買左ordinary
希望好用
唔熟網購 想問下大家ASOS/IHERB 呢啲網係咪都用銀聯免手續費 如果用VISA就要收手續費 ? GOOGLE過搵唔到答案
唔熟網購 想問下大家ASOS/IHERB 呢啲網係咪都用銀聯免手續費 如果用VISA就要收手續費 ? GOOGLE過搵唔到答案

[member]其實網購既手續費主要係碌外幣既手續費
你當係一般去旅行碌外幣咁睇就得
大部份銀行既銀聯信用卡外幣消費都唔洗手續費
只係計銀聯個rate(除左匯x 同恒x 依兩間出既銀聯卡 會再收返好似~1%手續費,有錯請指點)
我自己都係iherb 用過銀聯(我用中銀)
check 返都係收返官方銀聯既匯率價
visa master 外幣消費大部份都都會收1.95%
不過又唔好以為轉左香港site 或者轉港幣碌
就可以慳手續費
一黎如果係外國網 係佢個網轉貨幣可能有佢自己既匯率(好似asos 咁,佢個網用英鎊check out同港幣check out 都差唔少錢, 係講緊碌英鎊既匯率加埋信用卡手續費都平過係個網轉港幣check out)
二黎要睇個網站既註冊地方係邊(類似既野 )
如果個網站係外地註冊,就算佢有香港site,轉左用港幣碌,有d credit card 會top up 再收0.8%既dcc(好多mastercard 都收,有d visa 卡就未必會收,要自己check 下自己張卡會唔會收)
以上都係一d 用信用卡既小小資訊,如果有錯請指點
[/memebr]
信用卡

信用卡

柒左

呢間buy8都畀好多絲
做生意做到咁真係好大支野

開佢名啦咁仆街

開名啦

支持開名
咁賤格既人都有
有無人買the ordinary 想夾單 買唔到usd75

ASOS咪有 雖然冇咁齊

貴d麻
有人岩就一齊訂啦 我買到usd 40 倒

我想買一枝b5

呢間buy8都畀好多絲
做生意做到咁真係好大支野

好想買化妝掃
代購又唔知真假
有無人有興趣夾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞