[勿助長代購] 自己化妝品自己買!

1001 回覆
730 Like 9 Dislike
Fb上有幾個專post唔同購物網discount嘅page
有啲咩都會post 有啲就專post波鞋/運動牌子嘅衫
見過個啲page出post 例如asos嘅Nike cap帽有平
之後就睇到ig啲波鞋舖話收到供應商消息 Nike cap帽有平
屌你老母 供應商咪就係asos囉
根本無論skincare 化妝品 波鞋 衫 手袋 啲代購只係上網買
其實mark實呢啲fb page已經可以唔洗比錢代購賺
連登多人online shopping嘅 自己開返個post討論下shopping site做咩特價都得啦 洗鬼比錢代購賺

開post嘅話應該日日燒錯冇難度
見過個啲page出post 例如asos嘅Nike cap帽有平
之後就睇到ig啲波鞋舖話收到供應商消息 Nike cap帽有平
根本無論skincare 化妝品 波鞋 衫 手袋 啲代購只係上網買
連登多人online shopping嘅 自己開返個post討論下shopping site做咩特價都得啦 洗鬼比錢代購賺

開post嘅話應該日日燒冇難度

vitamin c??

vitamin c??

vitamin c??

巴用唔用得果個 the ordinary
係咪有搞暗瘡嘅

vitamin c??

有絲打問的LF長期discount如圖 而家冇8折咁荀啦
絲打們記得用UK site(in GBP, country照揀HK) 多啲貨 但我black friday時買foreo luna試過HK site再平啲 但一般情況都係uk site先抵

LF買滿gbp80有tracked delivery, 3-4日送到
未滿就普通郵寄 通常都要10日左右先到

另外selfridge我都有玩 退稅就一定有 係某啲貴brand個價係跟左香港價咁解

但我發現有啲香港site無既野 用英國嗰個落單都唔送香港 eg 香水,avene

我係樂天買多
好似淘寶咁,同一樣野間間唔同價,格下價先買

請問樂天係唔係要集運..喺日本樂天買con次次都要代購好煩

利申:啱落單..

好似有個叫tenso既網 之前睇過
我都好想買con 但好似好多都唔送

我依家都係幫襯淘寶啲日本代購咁..
之前試過托朋友買,食水更深

見到日本樂天(佢有國際部同日本部)有間好平
個淘寶代購都喺嗰度買
自己買又得集盒唔知點運返黎

都唔該絲打先

而家好多轉運公司都有日本倉 我都係自己買 前排先買左con

我記得之前問tenso 佢地話唔寄con 絲打有冇source

我之前都係google日本轉運 然後上啲轉運公司fb睇下多唔多like有冇覆人cm之類
我用開2間 英美日都係呢2間 絲打有興趣我可以俾referral code你 第一次有discount

絲打們記得用UK site(in GBP, country照揀HK) 多啲貨 但我black friday時買foreo luna試過HK site再平啲 但一般情況都係uk site先抵

LF買滿gbp80有tracked delivery, 3-4日送到

另外selfridge我都有玩 退稅就一定有 係某啲貴brand個價係跟左香港價咁解

但我發現有啲香港site無既野 用英國嗰個落單都唔送香港 eg 香水,avene

英國好似所有網站都唔送香水 空運ban喎
至於某啲牌子 俾代理投訴 唔再ship 我都係咁冇得買aveda
有時覺的係fb果啲購物page煲得太行 啲牌子每做一次discount就出post 但LF成日都做架啦⋯⋯aveda同avene就係咁被玩殘的
有無一款ordinary係去暗粒

絲打有無用過佢既vit a? 值唔值得一戰

開post嘅話應該日日燒冇難度

我贊成
我成日都miss咗啲code

請問樂天係唔係要集運..喺日本樂天買con次次都要代購好煩

利申:啱落單..

好似有個叫tenso既網 之前睇過
我都好想買con 但好似好多都唔送

我依家都係幫襯淘寶啲日本代購咁..
之前試過托朋友買,食水更深

見到日本樂天(佢有國際部同日本部)有間好平
個淘寶代購都喺嗰度買
自己買又得集盒唔知點運返黎

都唔該絲打先

而家好多轉運公司都有日本倉 我都係自己買 前排先買左con

我記得之前問tenso 佢地話唔寄con 絲打有冇source

我之前都係google日本轉運 然後上啲轉運公司fb睇下多唔多like有冇覆人cm之類
我用開2間 英美日都係呢2間 絲打有興趣我可以俾referral code你 第一次有discount

絲打介唔介意tg我
互助post

至於某啲牌子 俾代理投訴 唔再ship 我都係咁冇得買aveda
有時覺的係fb果啲購物page煲得太行 啲牌子每做一次discount就出post 但LF成日都做架啦⋯⋯aveda同avene就係咁被玩殘的

唉屌avene 勁平

唉屌avene 勁平

用代購運佢返嚟
應該得香水運唔到

Lookfantastic有nars

唔該絲打 我睇睇先

Lookfantastic有nars

唔該絲打 我睇睇先

Sorry絲打 原來look fantastic既nars唔ship HK
gmarket運費都幾貴
差唔多貴過我買既野
gmarket運費都幾貴
差唔多貴過我買既野

有絲打提過用順豐運費比起EMS平一半

香水基本上冇一間會送 因為cargo好似係唔比運易燃物品
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞