[勿助長代購] 自己化妝品自己買!

1001 回覆
730 Like 9 Dislike

補圖

佢以前係iherb入RT掃再ig賣

多謝尹絲打報料

佢都on99

網上實有地方賣既

佢d貨訂價高過原貨幾成是常識吧

可能貴一倍
男仔留明學野

btw,有冇平平地嘅cc cream 同遮瑕筆推介
,想番工見人果時精神d

係有做開運動嘅膚色

可以試下歐美嘅牌子,例如 maybeline
因為日韓個d都遍白,特別係etude house
不過innisfree就自然d,個人認為
可以去試下,innisfree cc cushion 桃色個隻(雖然d sales 可能會叫你用紫色調番光,但個人覺得咁就變左係白左,用番桃色可以自然同精神得黎就唔會白好多),杏色盒嘅

利申: 運動型絲打,有用innisfree #23 覺得都幾近膚色

Maybelline is L'Oréal's group

唔記得tim
咁巴打用innisfree 啦~
或者如果用bb cushion 嘅話,我推missha 同etude house 嘅鏡面個個,得個隻嘅#23叫自然d

Bb cushion 係依家天氣用實災難級啦
況且好易生粒粒
因為佢太局
建議巴打買foundation 仲好
冇bb cushion 咁局

原來foundation 會無咁焗
正有試下嘅意欲,多謝提醒

補圖

多謝尹絲打報料

佢都on99

網上實有地方賣既

可能貴一倍

聽完絲打咁講
求其上網望一望
我屌周圍都有得賣

舉個例
gamila lemongrass 款香港官方正貨直送你度賣緊329
英國官網賣16鎊,換算港紙係160 ,計埋稅所有野一舊先200蚊港紙
佢收259

咁一次過入貨入一堆是常識吧
你咪諗下佢賺幾多錢

拿而家我已經只係用官方價錢去比
仲未計更平既價錢/假貨價

補圖

多謝尹絲打報料

佢都on99

網上實有地方賣既

可能貴一倍

聽完絲打咁講
求其上網望一望
我屌周圍都有得賣

舉個例
gamila lemongrass 款香港官方正貨直送你度賣緊329
英國官網賣16鎊,換算港紙係160 ,計埋稅所有野一舊先200蚊港紙
佢收259

你咪諗下佢賺幾多錢

痴撚線

補圖

多謝尹絲打報料

佢都on99

網上實有地方賣既

可能貴一倍

聽完絲打咁講
求其上網望一望
我屌周圍都有得賣

舉個例
佢收259

你咪諗下佢賺幾多錢

好多英國網寄香港都直接退稅 可能仲平啲

唔洗加密
呢間不嬲黑店
好耐之前佢賣primark 衫 幾ponds一件佢賣hkd 300仲要勁多人投訴佢失蹤走數
後來話自己depression應付唔到 但太多人嘈最終佢屋企人出黎話refund

唔明佢個底咁花點解仲咁多人幫佢買

唔洗加密
呢間不嬲黑店
好耐之前佢賣primark 衫 幾ponds一件佢賣hkd 300仲要勁多人投訴佢失蹤走數
後來話自己depression應付唔到 但太多人嘈最終佢屋企人出黎話refund

Primark衫 我記得

唔洗加密
呢間不嬲黑店

習慣左加密

Primark d 咁雞既衫賣幾百

佢收皮我夠有抑鬱(確診非9up)
又唔見我周圍呃人

黑店cosencounter
連屋企人都累埋你知個醜字點寫嘛

好多英國網寄香港都直接退稅 可能仲平啲

多謝精明既絲打補充

原來d ig店咁多花生

原來d ig店咁多花生

不過呢個特別多
男仔留明學野

btw,有冇平平地嘅cc cream 同遮瑕筆推介
,想番工見人果時精神d

係有做開運動嘅膚色

可以試下歐美嘅牌子,例如 maybeline
因為日韓個d都遍白,特別係etude house
不過innisfree就自然d,個人認為
可以去試下,innisfree cc cushion 桃色個隻(雖然d sales 可能會叫你用紫色調番光,但個人覺得咁就變左係白左,用番桃色可以自然同精神得黎就唔會白好多),杏色盒嘅

利申: 運動型絲打,有用innisfree #23 覺得都幾近膚色

化妝post 既絲打好多人都同意innisfree 既底妝類係伏
你地仲要做運動
唔建議用韓妝cushion
因為通常都偏笠

用下d 防水防汗粉底,或者再簡單d用調色霜(日牌比較好)
已經好夠

咁the saem好唔好用?
見佢新出左一套買款既bb cushion
有控油款 唔知岩唔岩混合偏油呢?

$1000有找
係香港都買唔到三樣
有無絲打可以解答下,
1)如果唔用tap&go個app,要點樣申請Tap&go?
2)其實上gmarket 買野係點比錢? 用tap&go account 定係開NFC 俾?

利申:發現佢有保安漏洞好唔安全

我諗無得唔用佢個app
因為佢叫咩手機錢包 係ok 7-11買完卡都要係app啟動(?)先可以用到(好似係
Tapngo係Gmarket比錢 同信用卡一樣咁填 例如填卡號 卡後三位數密碼之類
我打到1999 希望你明
咩漏洞

即係佢個app有得較如果入錯pw 3次(好似係),就會lock 左你個app account 唔俾你login,然後逼你打去個電話到拎“安全碼”(好似係咁叫,都係個d 啦) 然後reset pw
但我打去個陣,佢只問左我電話no.同姓咩(唔記得申請個陣有無打俾佢)
問多句係咪本人就直接俾個安定碼我
完全無問其他野confirm 我個身份
所以我就覺得其實好唔安全,好似任何人拎到電話只要講到tel.no. 同埋自己姓咩就可以reset, 但入面個d係錢報架喎。。。。感覺好易俾人入ac

我明呀
但我係申請左有張話用自己upload嘅圖做background 嘅tapngo card,佢話7日內會ko,但我唔知要買

btw 巴絲要小心

但人地唔會知你姓咩架應該

咁the saem好唔好用?
見佢新出左一套買款既bb cushion
有控油款 唔知岩唔岩混合偏油呢?

無咩絲打推呢個牌...
我印象中都好似得遮暇ok, 同埋好似係無動物測試
至於粉底就唔係太清楚啦
應該都係普普通通
但一般來講皮膚偏油/油田都唔好用cushion

$1000有找
係香港都買唔到三樣

係邊個網

點解可以咁多人同佢訂

$1000有找
係香港都買唔到三樣

係邊個網

Selfridges

$1000有找
係香港都買唔到三樣

係邊個網

Selfridges

俾shipping?

$1000有找
係香港都買唔到三樣

係邊個網

Selfridges

俾shipping?

買左一年
因為發現其他野都好抵

$1000有找
係香港都買唔到三樣

係邊個網

Selfridges

俾shipping?

買左一年
因為發現其他野都好抵

$1000有找
係香港都買唔到三樣

係邊個網

Selfridges

俾shipping?

買左一年
因為發現其他野都好抵

可以呀,你有野買就tg搵我

應該就轉id

$1000有找
係香港都買唔到三樣

係邊個網

Selfridges

俾shipping?

買左一年
因為發現其他野都好抵

應該就轉id

$1000有找
係香港都買唔到三樣

係邊個網

Selfridges

俾shipping?

買左一年
因為發現其他野都好抵

應該就轉id

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞