[美國總統大選] 盡可能唔好信poll,但信造勢大會嘅現象

751 回覆
190 Like 36 Dislike
而且希婆實際係贏1% 只係輸選舉人票
民調誤差大約正負3%
基本上大部份預測結果都係範圍內
又冇人知佢係邊個,點解要講大話
台灣韓粉都好熱情....

熱情同冷漠既選民,各人同樣都係得一張票
2016年,投票前最後果個民調,Trump 只係落後3%,係誤差範圍內
事實上,民主黨總得票真係比共和黨多

民調係準
簡單一問 民主派集會人數 永遠都多過親支共唔知幾多倍 但區選都6比4
的確親支共有種票 但同時亦因為藍既唔會咁有心企出黎 只會去投票
相信好多人都真係anyone but trump 根本唔係支持拜 所以唔去集會 但會投票
Trump機會唔係冇 但唔認同咁樂觀囉
推專業回覆
當兩者機會相若
香港點解要買死一邊而唔係左右逢源?
買嗰邊輸咗係咪就唔再打美國線?
即係文匯報走黎問你支唔支持柒婆咁囉
一般人聽到文匯報三個字就屌完即走
又唔會計落民調

只有支持拜登既味贏到開巷囉
我登必勝
Biden 玩social distancing ,冇得直接比
喺美國某啲州份,認自己係侵侵支持者係有社會代價而侵侵支持者大部份知民調有立場,係pro民主黨

假如你係Gay,有個基督教民研中心打嚟問你係唔係Gay,你敢唔敢答?
而另一條問題你同班隔離位係唔係Gay,你係咪容易講真話好多?

原理一樣,咁你明點解問自己投咩同鄰居投咩呢兩個問題,結果會有咁大落差
我驚係韓國魚
咁要睇下Democrat 整到幾多假票.
唔係用logistic regression 好啲咩
我想講連登仔真係接受現實啦屌
而家死撑根本同班藍屍盲目相信建制係沉默大多數唔敢出聲 民主派係一少撮人一樣
有留意下美國網絡都知實際上trump係好多人反 佢係贏搖擺州份
講真除左佢對華強硬同比較有本土意識之外真係唔知有咩好
由佢對付示威/抗疫態度/氣候變化各樣都知佢唔係咩好人
連登仔見到右翼反華就打撚晒飛機屌左膠屌上腦 同啲美國鄉民一般見識
佢事實上抗疫不力害死幾多人又當無到
就算武肺係中國生化武器你都有責任保護下國民啦下話 唔通中國炸你你又得把口屌 美國人都死撚晒啦
就算拜登當選係唔出奇 唯有望佢唔好太快跪低
Lm 十一月睇下邊個笑到最後
事實上贏搖擺州就夠
選舉人票制下人數唔代表一切
搖擺州贏到就得
條片好正 條女仲正
係唔駛打
人地登爺爺會直接賣人情比習主席
侵粉家陣唔吹奏Rasmussen Reports嗱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞