[美國總統大選] 盡可能唔好信poll,但信造勢大會嘅現象

751 回覆
190 Like 36 Dislike
大學教授, silicon valley, wall street 學歷係高, 又係從全球化得益嘅人, 呢班人又真係多數反Trump.
高學歷呢班, 係知道喺呢個制度下係會搵多啲錢, 假如係行真共產/社會主義, 你估呢班人仲會支持咩
根本冇拜登支持者,得一堆trump haters
佢地只係口講左咋,唔係依家Sanders 選la
只要拜登上場,blm下場會比trump 更慘,賀做檢察重判幾多黑人,到時全部condom,不過左膠又唔理
算啦 呢啲comment冇理好耐
討論吓又唔鍾意 香港啲特首你都冇票投啦
左膠得個up字Biden摸嚟摸去,啲feminists去哂邊
佢哋只係諗住踢Trump走, 搵隻狗去選都冇問題
到最後咪又係為利益,大部分人都知dem今次係扮左,但trump 係令全球化得益者賺少左,所謂反侵都只係口號,實質內容空洞
https://youtu.be/ZNLbicelEjk
呢條先正,佔唔到Delaware D人咁有創意
等我試下幫佢哋答: Biden 支持者係守法嘅人, 唔出街, BLM 爭取human rights 係有特權(例外). Trump 支持者係唔守法, 所以去rallies.
總結:最衰都係trump
係歐美俾人知道係trump support真係會有社會代價
早幾日housemate無啦啦係到問我覺得邊個會選到同埋唔想trump選到之類
其他人都係到附和佢, 咁我都唯有扮反trump
最on9係明明我地成個house無一個係美國人
就係. 真係共產佢哋咪就即刻反對. 全部都係為自己.
雖然唔係話共和必定好,但依家Dem幾腐敗大部分美國人都知,淨係個CA搞爛到大批難民潮,依家連NY都想搞到好似CA咁,dem己經得罪哂班美國D中小企,我就睇下黎緊係咪可以抄到trump 10%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞