[美國總統大選] 盡可能唔好信poll,但信造勢大會嘅現象

751 回覆
190 Like 36 Dislike
但啲左膠,包括成堆荷里活偽人都call人要vote for Biden 以為自己先係人上人
唔作得準
DEM本身就係屌侵deny science
DEM主張lockdown 反對reopen
侵就叫人don't be afraid, life goes on
所以真係唔好信poll
天祐Trump
Trump2020

去到咁嘅地步 已經冇可能用lockdown 去消滅
唔知你指邊樣deny science
我嘅睇法係
唔戴口罩係抵屌嘅

但Trump 建議採用hydroxychloroquine嗰隻藥嚟抗covid係有journal話有可行性

https://www.pharmaceutical-journal.com/news-and-analysis/opinion/insight/down-but-not-out-hydroxychloroquine-could-still-have-a-role-against-covid-19/20208233.article?firstPass=false

只係左媒為憎Trump 而憎Trump 狂屌佢唔科學同水鳩大眾
我一直都諗緊呢個問題
侵SUPPORTERS 2016年已經唔肯講自己投侵
2020年反侵趨勢仲嚴重同媒體左傾既前提下仲會講自己投侵咩
表明撐侵會被打
小六學生話偶像係侵會被老師踢出班房
1. 56%美國人覺得生活比四年前好,史上最高
(贏到開巷嘅列里都只係四十幾)
2. 網上流量,侵侵大勝拜登就唔洗多講
3. 辯論上嘅網絡上新聞訴求流量,親共和嘅大勝12%,史上最大差距,呢個數據從來無錯過
4. 認為鄰居會投咩嘅問題,認為投侵嘅大勝拜登11-12%,同上面嗰項都吻合,同類問題各大民調都吻合
5.初選得票率,侵侵得票94定95%,史上第三高,根據歷史經驗去到呢個數從來未輸過,而且會大勝
6. 黑人支持率,冇錯侵侵係唔高,但共和黨根本從來未試過高過11%,侵侵去到破紀錄嘅25-30%,根據經驗民主黨要90-95%先有機會贏,結果係點自己諗下
7. 現場造勢,唔洗講啦,拜登完全冇人,侵侵啲fans排十個鐘,車龍據說去到142公里,自己諗下代表咩。好多選擇專家都知道動員力先係選戰關鍵,因為投票其實都有成本,你支持口投拜登但冇去投一樣無用
8. 承第7點,因此有調查以嚟,選民熱度較高嘅一方,從來冇輸過,據說侵選民熱度遠超過拜登19%,我就唔信嘅,睇現場一定唔止差咁少,咁結果係點都係自己諗啦
9. 郵寄投票,民主黨回郵率比16年更差(郵寄投票傳統上係民主黨壓倒性佔優),而且民主黨對拜登內部認同度得80%,侵去到95%,即係話就算民主黨人回郵,五票可能走一票,共和二十票先可能走一票,唔洗解釋啦
10. 其實仲有好多好多,大約仲有六至八個pt。不過有幾點現實嘅情況可以思考下。而家民主黨有冇人幫拜登站登助選?民主黨嘅打法,又拖援助方案,又拖疫苗,呢啲都有可能backfire嘅招數,如果選情真係穩到咁,民主黨會用咁高風險嘅招?民主黨個格似唔似準備好執政?另外,如果拜登真係領先成12-14%,其他日、澳、印呢啲國家會同侵侵組亞洲北約?北韓會有咁強烈嘅親美傾向?台灣蔡英文會開放美牛幫侵侵助選?英國BJ會直頭出埋聲落注侵侵?仲有就係維尼嘅動作,已經說明咗好多嘢

其實我睇到嘅數據同現象都說明,拜登唯一佔優嘅就係得民調,一樣已經證明咗唔可信嘅嘢,而且佢現實嘅其他數據同現象差距咁遠嘅時侯,會唔會係呢邊先有問題呢?呀……好似仲有賠率,但賠率只係一種精算數字,根據落注而調整,只可能說明有比較多賭徒買拜登

BTW,雖然有咁多事數據同事實,但拜登都係會贏嘅
注意 唔係我話侵deny science
唔洗說服我
好撚恐怖
個情況就好似係狗屋講自己係手足個情況一樣
民調係準 但係會有滯後嘅問題
個個講到好似有份投有份選咁
其實而家都有得上網直播
點解D人仲要走去現場反政府
個道理其實一樣
你鍾意用zoom睇演唱會多啲定係現場睇演唱會多啲?
何謂滯後問題
事實美國選總統係全世界嘅事嚟嘅
因為佢嘅決定從來都係左右世界
雖然我地無份投
普遍說法有兩個 :
拜登係做緊坐談會, 唔係造勢會, 你見佢畫晒圈, 做社交距離

拜登粉/反浸粉, 大多年青人, 唔出席造勢會 (以往甚至唔投票)

陰謀論說法:
民主黨預左輸, 所以派件垃圾去應酬下選舉

主觀說法:
民調唔可信, 沉默大多數係撐浸

個人認為最客觀:
都係要睇中間選民, 搖擺州點投,
佢地未有咁快落決定
佢地唔出席造勢會
民調亦未必反映到佢地意向
Youtube同親身去好唔同
你有冇去外國睇過比賽/演唱會
David Mackenzie
Looking good Joe Biden U should have a rally at a graveyard more feedback there
2 weeks ago

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞