[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 古着 • 軍褸 • Boots • Country Style (36)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
咁就唔會縮 其實one wash 可以跳過埋唔浸
我自己就會著住落水浸一陣

著用大概一年左右
唔該巴打
東洋
Buaisou
Navy
Duck boots始終都係咁樣先有味道
今日做啲户外活動踩咗落啲好厚嘅泥濘入面
新手想買件type1
budget 3000左右
有咩牌子推薦?
warehouse warehouse warehouse
hahahaha 巴洗唔洗先?
係咁咦沖咗下水,都留得返大部份跡
新手想問下
如果想搵呢隻淺藍色既牛仔褸邊到會有多啲款睇
見好多都係好深既藍
levis
Levi’s 都係得1款係呢隻藍
warehouse (used wash)
u記
喱種藍叫做洗水牛仔布 即係由原本深藍 舊化甩色甩成咁既色
最經濟既方法就係買2手
另外都有好多牌子有出洗水牛 即係由工廠幫你做人工舊化
比較高質素之一就係
Levis vintage clothing
係levis既其中一條line
下面喱牌子我個人都中意佢地既洗水

通常入坑買牛仔野(貴野 高質)
玩到最後你好有可能都會玩番原色
因為無論個牌子洗水做得幾靚 都唔及你自己著出黎既色落靚
因為兩樣野

第一就係洗水牛一定係軟林林
你唔會著得出一d好立體既摺紋 如下圖

第二有時d做得差既洗水d摺紋會落係d同你身體唔岩既地方 例如knee後面既摺紋落左去你小腿下面 咁會好柒

所以喱個po既巴打多數討論原色牛
唔該巴打
巴打想問吓mother nature個牌子有冇online shop/ig?
唔係好搵到
巴打想問吓mother nature個牌子有冇online shop/ig?
唔係好搵到
Thxx
之前有巴打指正左個牌子叫Gaijin Made,係聖林公司旗下既
最主要其實我覺得原色深色靚過洗水
唔該晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞